Новини

Дарител зарадва децата от детска градина „Снежанка“ с нова площадка

Дарител зарадва децата от детска градина "Снежанка" с нова площадка
Дарител зарадва децата от детска градина „Снежанка“ с нова площадка

В началото на лятото, децата от детска градина „Снежанка“ ще се радват на обновените площадки в двора на детската градина.

„Ас строй“ Русе почти изцяло подмениха старите съоръжения с нови, поставиха пейки и кошчета за отпадъци, обезопасиха пясъчниците. „Благодарим за безценния подарък на фирма „Ас строй“ и желаем весело лято на всички деца, споделиха от градината.
Припомняме, че миналата година Асен Тодоров подари нова детска площадка и на децата в кв. „Тракцията“. Уредите са пригодени за деца от 3 до 12 години, а площадката е съобразена с всички съвременни изисквания. Съоръженията са комбинирани, за да може от тях да се възползват максимален брой деца на различна възраст.

Малчуганите вече имат модерна детска площадка
Малчуганите вече имат модерна детска площадка

Направата на детска площадка в този квартал беше поредното изпълнено обещание от кмета Пламен Стоилов пред жителите на квартала, които преди време сами проявиха инициатива като почистиха и облагородиха междублоковите пространства, а Община Русе им съдейства с извозването на събраните отпадъци. „Тази инициативност на хората в района, зарази и нас, затова решихме да помогнем именно тук“, заяви още Асен Тодоров. Кметът Пламен Стоилов тогава благодари на „Захар био“, които са предоставили терена за изграждане на площадката.

Всяка година в Русе се ремонтират между 20 и 40 детски площадки. Проектите се изготвят за всяка една площадка поотделно, съобразено с изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.Ремонтните дейности включват още демонтаж на негодни стари съоръжения и разполагане на нови, осигуряване на вход, изход и указателна табела за всяка площадка, оборудване с необходимия брой и вид пейки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки и осветление.

Общо
Дарител зарадва децата от детска градина "Снежанка" с нова площадка
Заглавие
Дарител зарадва децата от детска градина "Снежанка" с нова площадка
Описание
В началото на лятото, децата от детска градина "Снежанка" ще се радват на обновените площадки в двора на детската градина.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker