Новини

Дарителят Кунчо Кунчев: Щастие е да видиш блесналите от радост детски очи

Шефът на „Общински пазари“ направи поредно дарение, този път на ДГ „Зора“

Дарителят също беше изненадан – с танц на снежинките, който децата бяха подготвили специално за него.
С коледни подаръци изненада децата от русенската детска градина „Зора“ Кунчо Кунчев, управител на „Общински пазари“ ЕООД.

С коледни подаръци изненада децата от русенската детска градина „Зора“ Кунчо Кунчев, управител на „Общински пазари“ ЕООД. Част от тях са закупени със средствата от наградата на публиката, която той получи от тазгодишния фотоконкурс „Запази духа на Русе“. Към тях един от най-добрите мениджъри прибави и други лични средства, за да зарадва малчуганите с играчки, бои и пособия за рисуване, включително и тези със специални потребности от специализираната група.

Дарителят също беше изненадан – с танц на снежинките, който децата бяха подготвили специално за него. Чистите детски сърца и тяхната непристорена радост се оказаха най-голямата награда за Кунчо Кунчев. „Чувството на удовлетворение на истина е неописуемо, когато видиш блесналите от щастие очи на децата. Емоцията , с която те зареждат, не може да се купи с пари, тя вдъхва надежда и любов и си мисля, че това е смисълът на Коледа “ – сподели пред „Здраве да е“ Кунчо Кунчев.
Решението, че ще дари парите от наградата си, управителят на „Общински пазари“ взе още когато я получи, защото за него фотографията е хоби, от което той не желае да печели. А ще се отнася до благотоворителността, това съвсем не е първият му жест.
По-рано този месец Кунчо Кунчев дари 13 свои фотографии на Комплексния онкологичен център в Русе. Сред тях е и снимката „Дъждовна стаеност“, която донесе на автора си наградата от конкурса „Запази духа на Русе“. Фотосите са отпечатани върху канава и поставени в дървени рамки, които шефът на пазарите също е платил с лични средства. Неговите фотоси красят централното болнично фоайе и коридорите наред с детски рисунки и картини.
Идеята изкуството да влезе в диспансера е на управителя на КОЦ-Русе д-р Камен Кожухаров, който прекрасно разбира колко е важно за пациентите с онкологични заболявания да се зареждат с позитивни емоции и да виждат надежда. Отдавна е известно, че изкуството и красотата имат енергията, ако не да лекуват, то поне да помагат на болните да се борят за живота и здравето си. Многобройни изследвания са доказали, че когато обстановката и атмосферата околко пациентите е красива, спокойна и вдъхновяваща, те се възстановяват много по-бързо от обичайното.
Идеята на Кунчо Кунчев да допринесе за болничната експозиция идва след две други благотворителни акции, в който той участва. Едната е това лято, когато по негова инициатива търговци от Централния пазар дариха на лежащоболните пациенти на Онкологията плодове и зеленчуци. Изборът отново не е случаен, той е продиктуван от желанието да се подкрепи лечението им с нещо полезно. Както е известно, за болните хора, още повече за тези с онкологични заболявания, е от голямо значение те да консумират повече плодове и зеленчуци, които подкрепят имунитета и алкализират организма.
Шефът на „Общински пазари“ организира също дарение от храни и за приюта за бездомници в града „Добрият самарянин“. Този благотворителен жест не само задоволи една належаща нужда на приюта, но и показа съпричастност към изпадналите в беда хора. Най-хубавото в благотворителните жестове на Кунчо Кунчев е , че те идват от сърцето на дарителя и не са индулгеция за някакви грехове. Той наистина е един много добър и честен човек. Когато като съвсем млад мениджър навремето пое управлението на „Общински пазари“, той успя само за година да го вдигне на крака и да изплати значителна част от големите му дългове. Уменията и хъсът му за работа бяха оценени от кметската управа и от общинските съветници и Кунчо Кунчев бе отличен като най-добър мениджър. От тогава до сега под негово ръководство русенските пазари ежедно се облагородят и стават все по-добри.

Общо
Дарителят Кунчо Кунчев: Щастие е да видиш блесналите от радост детски очи
Заглавие
Дарителят Кунчо Кунчев: Щастие е да видиш блесналите от радост детски очи
Описание
Шефът на „Общински пазари“ направи поредно дарение, този път на ДГ „Зора“.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker