НовиниОт природата

Размразената вода и дълголетието

В САЩ и Япония използват „леката вода” за профилактика на рака

„Леката” вода потиска развитието на раковите клетки.
Тайната на дълголетието е размразената вода.

В публикацията „Необикновените свойства на размразената вода” ви запознахме със способността на водата да приема и предава информация и с медицинските ефекти на планинските води от теветенските извори, изследвани от Научноизследователския център по медицинска биофизика.
А сега ще се опитаме да навлезем малко по-дълбоко в темата, като покажем до какви заключения са довели различните изследвания и как учените обясняват връзката между размразената вода и дълголетието.

В обикновените води анализите показват, че има повече деутерий- изотоп на водорода, който съдържа един протон и един електрон за разлика от обикновения водород, който има само един протон. Затова този изотоп е познат още под името тежък водород. Молекулите на водата, в които атомите на водорода са от изотопа деутерий, трудно минават през клетъчните мембрани. И според някои изследователи деутерият предизвиква физиологични, морфологични и цитологични изменения в клетката.

Проучването на нашия Научноизследователски център по медицинска биофизика потвърждава, че в планинските води съдържанието на деутерий е по-малко в сравнение с другите води. Изследвания са доказали, че през зимата и през ранна пролет съдържанието на деутерий намалява и това е свързано с топенето на ледовете.
По изтопен състав размразената вода е „лека” , има кристална структура, състои се от водни кластери.
При топенето на леда се разрушават само 15 % от водородните връзки, като по този начин в ледената вода има ледени микрокристали. Предполага се, че по тази причина тази вода подобрява пропускливостта на клетъчните мембрани, обяснява в публикация на сайта на научния център неговият ръководител д-р Игнат Игнатов.
Той твърди, че експерменти показват, че при употреба на вода с 25-30 % по-малко деутериеви атоми прасета, плъхове и мишки имат по-едро и многобройно потомство. Птици, които пият „лека” вода, снасят 2 пъти повече яйца, имат ускорено развитие на половите органи и увеличена спермогенеза. При пшеницата реколтата съзрява по- рано и е по-богата.
Учени от Кралския медицински университет в Стокхолм съобщават за успешно лечение на диабет с размразена вода.
А дългогодишният опит показва, изтъква д-р Игнатов, че дъголеголетниците живеят предимно във високопланинските райони. В България най-много дълголетници има в Родопите.

Дълголетниците живеят най-вече в планинските райони.
Дълголетниците живеят най-вече в планинските райони.

През 1960-1965 година ученият Бердишев изучава дълголетниците в Якутия и Алтай, които пият вода от ледниците. В Дагестан и Якутия дълголетниците са най-много – 353 и 324 на милион жители, докато за Русия – те са само 8 на 1 милион. Според Бердишев размразената вода влияе благоприятно на метаболизма клетките. Той предполага, че това е така заради по-малко съдържание на деутерий във водните молекули.
Българският биофизик цитира изследване на Киевския университет на медико-билогичните свойства на „леката” вода. Посочва, че са описани случаи на забавяне на метастази под влияние на „леката” вода. Тя показва радиопротективни свойства при облъчване на мишки чрез кобалтова пушка. Продължителността на живота на опитната група мишки е 2,5 пъти по-голяма при употреба на „лека” вода 15 дни преди облъчването / дозата е 850 R/. При мишките от опитната група еритроцитите и левкоцитите са в норма. При контролната група то значително е намаляло. Използването на „лека” вода след лъчетерапия показва подобряване на състава на кръвта.
Д-р Игнатов съобщава, че в Япония, САЩ и други страни „леката” вода се използва за профилактика на рака. Нейният ефект се свръзва свърза с изчистването на организма от тежки метали и деутерий. По данни на Шомхай при изследване в Унгария в периода 1994- 2001 г. продължителността на живота на болни от рак при употреба на „лека” вода в съчетание с традиционните методи на лечение се удължава, подчертава българският учен.
Посочва, че руски онкологични центрове доказват, че „леката” вода потиска развитието на раковите клетки. При 60% от мишките с понижен имунитет и с поставени човешки ракови клетки от злокачествени тумори MDA и MCF-7 при употреба на „лека” вода започва намаляване на раковото образование. При група мишки с туморни клетки от човешка простата РС-3 употребата на „лека” вода увеличава продължителността на живота с 40 %. Съотношението на броя на делящите се клетки към загиващите ракови клетки при опитната група е 1,5:3, а при контролната група – 3,6:1. Особено значение имат два показателя – задържане на процеса на образуване на метастази и намаляване на телесната маса. При употреба на „лека” вода се увеличава с 15% насищането на черния дроб с кислород. Всички тези резултати показват ползата за хората, които пият повече планинска и размразена вода.

Общо
Размразената вода и дълголетието
Заглавие
Размразената вода и дълголетието
Описание
Проучването на нашия Научноизследователски център по медицинска биофизика потвърждава, че в планинските води съдържанието на деутерий е по-малко в сравнение с другите води.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker