Новини

Детската градина на МЕДИКА внедрява нов обучителен метод със словенски партньори

Частна детска градина „Дъга–Русе“, част от групата Лечебни заведения „Медика“ и основно училище „Янка Глазеря“ – Ruše (Руше), Словения внедряват проект „Разказване на истории в класната стая“. Партньори са и организациите Смарт Идея, Словения и Литъл Смайлс, Русе, България.

Детската градина е едно от най-предпочитаните учебни заведения в града. Това се дължи, както на атрактивната материална база и възможностите за допълнителни дейности, така и на квалифицираните учители и стремежа на ръководството постоянно да внедрява нови обучителни методи. В тази връзка бе проведена двудневна работна среща със словенските партньори по проект номер: 2021-2-BG01-KA210-SCH-000048544 по програма Еразъм +.

Целта на проекта е внедряване на разказването на истории в детските заведения, като инструмент за  справяне с различни проблеми сред подрастващите. В рамките на проекта са предвидени семинари за учители. Предстои създаването на наръчник и учебни материали за въвеждане на обучения, чрез разказване на истории. Чрез него учебния процес в детската градина и в началното училище ще бъде улеснен. Инициативата е ценна за образованието, като цяло, тъй като резултатът от дейностите ще бъде споделен с всяко учебно заведение, имащо желание да заимства метода.

Във връзка с факта, че имената на двата партньорски града по проекта са идентични, директорът на словенското училище – Ладислав Пепелник проведе среща с кмета на Община Русе – г-н Пенчо Милков и със зам.- кмета по „Хуманитарни дейности“  – г-н Енчо Енчев с цел предложение за побратимяване и общо сътрудничество между градовете.

Общо
Детската градина на МЕДИКА внедрява нов обучителен метод със словенски партньори
Заглавие
Детската градина на МЕДИКА внедрява нов обучителен метод със словенски партньори
Описание
Детската градина е едно от най-предпочитаните учебни заведения в града.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker