Новини

Ангел Русев – европейски шампион по вдигане на тежести

Ангел Русев - европейски шампион по вдигане на тежести
Ангел Русев – европейски шампион по вдигане на тежести

Русе и България имат своя шампион по вдигане на тежести от Европейското първенство за кадети.

Титлата донесе снощи 17-годишният Ангел Русев. Русенецът, който е възпитаник на школата на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе излезе в 19 часа българско време на състезателния подиум в категория до 56 килограма при кадетите до 17 години. Ангел, който вече натрупа турнирен опит при мъжете завоювайки пето място на Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже, този път стана безапелационен шампион в своята възрастова група записвайки шест успешни опита и двубой от 240 кг – с 9 кг пред втория в класирането. Възпитаникът на русенската школа с треньори Кръстина и Радослав Атанасови премина без грешка в изхвърлянето след трите си опита на 95, 100 и 102 кг, като остана втори, само на един килограм от лидера Франтишек Полак от Чехия.
В изтласкването Ангел Русев излезе последен на подиума и още с първия си успешен опит на 130 кг отказа конкуренцията. Той записа още два успешни опита – на 133, и на впечатляващите 138 кг.
Младият щангист беше извеждан на състезателния подиум от един от своите треньори – Радослав Атанасов. Припомняме, че в групата на българския национален отбор при кадетите и кадетките има включени още трима русенци – Виктория Станева ще участва в категория до 53 килограма, Кристиян Йорданов – в категория до 77 килограма, а Цветелина Стоянова в категория до 63 килограма. Всички те са ученици в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“.

Общо
Описание
Русе и България имат своя шампион по вдигане на тежести от Европейското първенство за кадети
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker