Новини

ДКЦ „Пълмед“ с безплатни прегледи за преболедували COVID-19

ДКЦ „Пълмед“, Пловдив, част от университетски медицински комплекс „Пълмед“ стартира кампания за безплатни прегледи на пациенти след преболедувана COVID-19 инфекция.

Кампанията започва на 15-ти февруари. Прегледите ще се извършват от водещи специалисти в областта на кардиологията, пулмологията, неврологията, физиотерапията, ендокринологията и др. На разположение на пациентите ще бъде и психолог с богат опит в областта на клиничната психология.

Прегледите се извършват с предварително записване на тел. 032 607 300в работни дни от 8:00 до 16:00ч..

В кампанията могат да се включат пациенти, без значение дали са здравноосигурени или не, лекували се от COVID-19 инфекция. Няма значение дали са се лекували в УМБАЛ „Пълмед“ или в други лечебни заведения. За осъществяване на безплатните прегледи е необходим единствено документ, удостоверяващ, че са прекарали COVID-19 инфекция. Резултат от PCR или бърз антигенен тест, преглед от специалист, епикриза след изписване от болнично заведение и др. Не се допускат пациенти за преглед в рамките на карантинния период.

При необходимост и при наличие на индикации, на пациентите ще бъдат давани препоръки за допълнителни лабораторни и образни изследвания. Също така и за прегледи от други специалисти. При нужда, пациентите ще получат предписания за специализирана терапия в домашна среда, хоспитализация, според вида и тежестта на усложнението.

„Професионалната експертиза на специалистите от „Пълмед“, показа, че тенденцията за повишаване на честотата на пост ковид усложненията се задълбочава. Именно това ни мотивира  да инициираме тази безвъзмездна кампания, като чрез нея предлагаме интердисциплинарен подход за оценка на здравния статус след прекараната COVID-19 инфекция. Индивидуален подход при лечението на всяко едно неговото усложнение, даващо отражение върху здравето на пациента. На всеки един ще бъде предложен оптимален диагностичен подход, като по този начин се стремим да намалим тежестта на усложненията и да подобрим качеството на живот“, коментира д-р Екатерина Петкова, зам. – управител на ДКЦ „Пълмед“.

Общо
ДКЦ „Пълмед“ с безплатни прегледи за преболедували COVID-19
Заглавие
ДКЦ „Пълмед“ с безплатни прегледи за преболедували COVID-19
Описание
В кампанията могат да се включат пациенти, без значение дали са здравноосигурени или не, лекували се от COVID-19 инфекция, в УМБАЛ „Пълмед“ или други лечебни заведения, и не само, при които има наличие на остатъчни симптоми след прекараната инфекция.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker