Новини

Доктори със световно признание в номинациите на Медицинските Оскари 2015

Проф. Младен Григоров ще получи приза за цялостен принос в медицината

Доктори със световно признание в номинациите на Медицинските Оскари 2015.
Доктори със световно признание в номинациите на Медицинските Оскари 2015.

Дойенът на кардиолозите в България- проф. Младен Григоров, ще получи голямата награда за цялостен принос в медицината от NATIONAL MEDICAL AWARDS 2015. За българските Медицински Оскари са номинирани наши лекари, получили международно признание през последните години. Церемонията по награждаването ще се състои на 9 октомври от 20 часа в столичния хотел „Рамада“.
Сред номинираните за престижните награди е и доц. д-р Васил Христов Каракостов, носител на множество национални и световни признания в медицината. Той е д.м по неврохирургия от Медицинския университет-София и в момента началник на отделението по гръбначна хирургия в Университетска болница „Св. Иван Рилски“- София.
Лектор и демонстратор на Европейската и Световната гръбначна асоциация „АОSPINE”. „АОSPIN – Europе” – оценява преподавателската, професионалната и лекционната му работа и му присъжда за трети път през 2011 г. „Платинен статус” за гръбначна хирургия, с валидност до 2016 година.
Номиниран е и д-р Славомир Кондов, въвел в неврохирургичната практика в България първата ултразвуково базирана невронавигационна система. Има научни интереси в областите на аневризмалната и съдова хирургия на мозъка. Той въвежда нови технологии в хирургията на мозъчните тумори, дисковата патология на гръбначния стълб и невротравматологията. Д-р Кондов е организатор и ръководител на първите два курса през 2010 и 2011 години за специализирани хирургически умения за студенти. Член е на Европейската асоциация по неврохирургия и на Световния съвет по гръбначна хирургия. Групов член е на Световната федерация на неврохирургичните дружества и председател на дружесвото на БЛС при болница „Токуда“. Медицински редактор е на ІІ издание на учебника по Спешна хирургия под редакцията на проф.Пинкас и проф.Виячки. Автор и съавтор е на над 100 публикации, автор на две монографии „Ултразвукова диагностика в неврохирургията”.
Най- големият комплексен Медицински балнеологичен, Спа и уелнес център в България и един от най-добрите медицински СПА и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история – „Медика – Албена“, също е с номинация. Центърът се обслужва от близо 60 специалисти: лекари ( специалисти по физиотерапия, по мануална лазертерапия), рехабилитатори и кинезитерапевти, фитотерапевти, медицински козметици и медицински сестри и информатори. Ежегодно специалистите на центъра изготвят нови лечебни програми на базата на най- новите достижения във физиотерапията и рехабилитацията. Изготвената през пролетта на 2015 г. програма АРТРОФИТ за третиране на ставни проблеми е без аналог и получи висока оценка в Германия,Франция и Белгия. Още през тази година стотици пациенти се лекуваха по тази програма с много добри резултати и над 80% от тях са заявили намерението си да я ползват отново година. Още със създаването си програма АРТРОФИТ е одобрена и се реимбурсира от здравните каси в Германия, а партньорите ни са изявили желание за ексклузивни права при лечение на немски граждани.
Годишно през клиниката преминават между 2000 и 2500 пациенти., а 95 % от тях са чужди граждани.
Сред номинираните клиники е и стоматологичната клиника ЕО „Дент и дентална верига“ на д-р Жорж Жорес.
Медицинските Оскари ще отличат хуманизма и отговорността на лекари, клиники и екипи с доказани значими постижения. Номинираните са от цялата страна и са предложени от партньорите на събитието, сред които са Националната пациентска организация, Българският фармацевтичен съюз, фондация „Академия Здравословно“, специализирани медии и други.
Категориите, в които ще бъдат връчени наградите са: GRAN PRIX, голямата награда за значими постижения в медицината и дългогодишна дейност; „Професионално признание“, „Медицински иновации и инвестиции“, BEST Consulting, „Постижения в областта на качеството и безопасността“, „Лекар на годината“, „Болница на годината“, „Клинично сътрудничество и работа в екип“, „Международно признание“ и други.

Общо
Доктори със световно признание в номинациите на Медицинските Оскари 2015
Заглавие
Доктори със световно признание в номинациите на Медицинските Оскари 2015
Описание
Церемонията е на 9 октомври в хотел Рамада.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker