Деца и родителиНовини

Дарител се вдъхнови от инициативността на русенци, подари им детска площадка

Нова детска площадка радва децата в "Тракцията"
Нова детска площадка радва децата в „Тракцията“

С модерна нова детска площадка разполагат вече децата в кв. „Тракцията“.

Съоръженията са разположени на площ от 200 кв.м. в района на „Захар био“, а пространството около тях е облагородено. Предстои да се изгради и осветление.
Детската площадка е дарение от русенската фирма „АС – СТРОЙ“. Уредите са пригодени за деца от 3 до 12 години, а площадката е съобразена с всички съвременни изисквания. Съоръженията са комбинирани, за да може от тях да се възползват максимален брой деца на различна възраст.
Собственикът на фирмата-дарител Асен Тодоров заяви, че продължава каузата с изграждането на още една спортна площадка в района за по-големи деца.

Цветните люлки и катерушки радват малки и големи
Цветните люлки и катерушки радват малки и големи

Направата на детска площадка в този квартал е поредното изпълнено обещание от кмета Пламен Стоилов пред жителите на квартала, които преди време сами проявиха инициатива като почистиха и облагородиха междублоковите пространства, а Община Русе им съдейства с извозването на събраните отпадъци. „Тази инициативност на хората в района, зарази и нас, затова решихме да помогнем именно тук“, заяви още Асен Тодоров. Кметът Пламен Стоилов от своя страна благодари на „Захар био“, които са предоставили терена за изграждане на площадката. „Със средства на Община Русе ще подравним терена и ще изградим осветление, за да продължим това, което започнахме заедно с г-н Тодоров. За мен той е един истински русенец“, заяви още кметът Пламен Стоилов.

Скоро ще бъде изградено и осветление
Скоро ще бъде изградено и осветление

От началото на годината в Русе са ремонтирани повече от 20 детски площадки в града. Девет от площадките са за най-малките малчугани до 3 г., а останалите са за по-големите деца – до 12 г.
Близо 100 площадки са ремонтирани в крайдунавския град през последните пет години. Направени са и три чисто нови.
В рамките на тази година се очаква Русе да се сдобие с общо 43 отговарящи на всички стандарти и изисквания детски площадки в централната градска част и във всички квартали на града.
Проектите се изготвят за всяка една площадка поотделно, съобразено с изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.
Ремонтните дейности включват още демонтаж на негодни стари съоръжения и разполагане на нови, осигуряване на вход, изход и указателна табела за всяка площадка, оборудване с необходимия брой и вид пейки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки и осветление.

Общо
Дарител се вдъхнови от инициативността на русенци, подари им детска площадка
Заглавие
Дарител се вдъхнови от инициативността на русенци, подари им детска площадка
Описание
С модерна нова детска площадка разполагат вече децата в кв. „Тракцията“.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker