МедицинатаНовини

Д-р Даринка Йорданова е новият „Семеен лекар на годината”

Доволни пациенти я поздравяват в интернет

Д-р Даринка Йорданова и д-р Ренета Владимирова.
Д-р Даринка Йорданова и д-р Ренета Владимирова.

Семеен лекар на 2013 година стана русенката д-р Даринка Йорданова. Решението на УС на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България я постави на първо място. Докторите Николай Пенев от Пещера и Елина Стефанова от Плевен бяха другите двама номинирани. Победителката бе удостоена с наградата по време на гала-вечерята, с която завърши тридневната научна конференция на общопрактикуващите лекари в „Новотел” Пловдив. Наградата й връчи д-р Ренета Владимирова – Семеен лекар за 2012 г.
За девета поредна година беше отличен един от всички номинирани специалисти в областта на общата медицина. Условието е номинираният да е практикуващ лекар и да е титуляр на индивидуална практика или съучредител на групова практика. Пациентите му да са над 1200 души от трите възрастови групи – до 18 години, от 18 до 65 години и над 65 години. Всички те да са здравноосигурени лица. Едно от условията бе номинираните джипита да имат специалност „Обща медицина“ и продължаващо медицинска обучение.
Останалите изисквания към претендентите бяха свързани с техните личностни качества. Взети бяха под внимание участията им в организираните от сдружението инициативи и дали номинираният е уважаван от колегите си и общността.
В интернет вече могат да се открият поздрави от доволни пациенти на д-р Йорданова, които заявяват, че не са сбъркали в избора си на семеен лекар.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker