МедицинатаНовини

Д-р Теодора Константинова: Лично съм ваксинирала над 50 девойки срещу рак на маточната шийка

Д-р Теодора Константинова: Лично съм ваксинирала над 50 девойки срещу рак на маточната шийка

Не възникват никакви проблеми, лаици всяват паника в интернет срещу ваксините

Изключително съм обезпокоена от неглижирането на огромната полза от ваксините срещу рак на шийката на матката. Това заяви пред наш репортер д-р Теодора Константинова, която е специалист по акушерство и гинекология и председател на регионалния съвет по Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка.

По думите й притеснението идвало от факта, че във форумите в интернет се пишат небивалици по отношение на опасността от това ваксината да зарази девойките или да причини някакви странични явления. „С достатъчно богата разностранна информация разполагаме гинеколозите и аз конкретно в годините откакто съществува на фармацевтичния пазар ваксината и непрекъснато се правят изследвания на групи от жени и девойки, които са ваксинирани. Огромната ефективност е доказана. Например една от най-цивилизованите страни като Япония е въвела задължително ваксиниране. У нас пък се установява, че от 10-ина години, откакто ваксината е на пазара и благодарение на златното правило – на 6 месеца профилактични прегледи, има изключително сериозен спад на заболявания на шийката на матката и откриване в ранен стадий на промени в клетките на шийката на матката”, заяви още д-р Константинова. Според нея няма как да възникне заболяване от ваксината, защото папилома вирусът е ДНК вирус и вирулентността от заболяване се намира в ДНК-то. Тя допълни, че ваксината е създадена от геннопродуцирани микропартикули, които имитират обвивката на вируса. „Ваксината не се получава от живия вирус, а от геннопродуциран. Спрямо тях се изработват антитела. Няма как да се зарази някой от ваксината”, категорична е д-р Константинова.

В България има изключително сериозен спад на заболявания на шийката на матката
В България има изключително сериозен спад на заболявания на шийката на матката

„Паниката идва от много публикации от лаици и форумите, в които участват некомпетентни хора със своите позиции и мнения, които не отговарят на научните обосновки. Това създава психоза и за съжаление златната възможност, която се дава за безплатна ваксинация на девойки между 12 и 13 години се отрича, защото психозата е тежко заболяване в обществото. Ще стигна още по-далеч като кажа, че това е престъпление от страна на родителите, които не се допитват до специалисти, за да ги насочат реално  към възможността да дарят здраве на децата си в годините напред”, каза още специалистът по акушерство и гинекология.

Д-р Константинова допълни, че всички, които искат да се възползват от програмата, трябва да отидат при личните лекари на децата си. „Те разполагат с двувалентни или четиривалентни  ваксини, които се правят абсолютно безплатно.  Аз съм ваксинирала още с излизането на пазара на ваксините над 50 девойки и млади жени, които нямат никакви проблеми. При една единствена жена възникна леко зачервяване, оток около мястото на убождането. Нито има смъртни случаи, нито има заразени, това е смешно. Искам да дам пример с това, че благодарение на ваксините във времето назад са изтрити от лицето на Земята редица заболявания, които са били страхотен бич за човечеството.  И все пак, ваксината не заменя профилактичните прегледи с цитонамазките на 6 месеца. Това е единственият скрининг.  Популярно е да се прави на една година, но все по-често се смята, че трябва да е на 6 месеца, защото за този период каквото и да възникне не може да се развие до такава степен, че да застраши здравето и живота на пациентката”, допълни д-р Константинова. По думите й през последните години възрастта на гинекологичните заболявания пада заради стреса, атмосферното замърсяване и генно-модифицирани храни.

Общо
Д-р Теодора Константинова: Лично съм ваксинирала над 50 девойки срещу рак на маточната шийка
Заглавие
Д-р Теодора Константинова: Лично съм ваксинирала над 50 девойки срещу рак на маточната шийка
Описание
Д-р Теодора Константинова: Лично съм ваксинирала над 50 девойки срещу рак на маточната шийка
Автор
Публикувано от
Здраведае
Лого

Подобни публикации

3 Коментара

  1. До Ноември 2013 са докладвани 31741 случая на странични реакции от ваксината на рак на шийката на матката. „As of November 2013 there have been 31,741 reported adverse reactions to the HPV vaccine, and position of the Pharmacutical companies which makes the vaccine, and the Department of Health and Human Services which holds patents and profits on the vaccine, is that they are all a coincidence“… https://ow.ly/qP7gj

  2. Официално – 139 Смъртни случая от Ваксината срещу рак на шийката на матката: В реч изнесена на Четвъртата Международна Конференция нa тема Ваксини, която се състоя в Рестон, Вирджиния, на 2-4 Октомври 2009 год. необичайно изказване от водещ изследовател в тази област Д-р Диане Харпер. Главният изследовател в областта на развитие на ваксините срещу човешкия папилома вирус, Гардасил и Церавикс, разкри истината за липсата на ефективност на тази ваксина.Статията е на Английски, използвайте за превод google translate. In an speech given at the 4th International Public Conference on Vaccination which took place in Reston, Virginia on October 2 – 4, 2009, an unlikely announcement was given by lead vaccine researcher, Dr. Diane Harper. The key researcher in the development of the human papilloma virus vaccines, Gardasil and Cervariz, came forward and spoke the truth regarding lack of effectiveness the vaccines offer.
    Read more https://www.trueactivist.com/its-official-139-girls-have-died-from-hpv-vaccinations/

  3. Темата за този вид ваксини е много актуална и затова е важно да има полемика в обществото. Корпоративните интереси наистина са много големи и това налага хората да бъдат добре информирани за рисковете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker