НовиниСпециалистите за АкваСорсХранене и спорт

Д-р Вилма Михайлова: За да сме здрави, трябва правилно хранене

Да дадем възможност на клетките да регенерират с биогенни храни

За да сме здрави, трябва правилно хранене
За да сме здрави, трябва правилно хранене

Д-р Вилма Михайлова има 15-годишна практика на холистичен лекар. Тя съветва да благодарим всеки ден за ценния ни дар – живота, да му се радваме, да се грижим за него. Търсейки най-добрите пътища за постигане на здрав и хармоничен организъм, тя неуморно обогатява своите познания, като посещава семинари и обучения по цял свят, специализира психоанализа и хомеопатия в Индия.
Д-р Михайлова е работила като завеждащ детско болнично отделение, но истинската си лекарска реализация, по нейните думи, постига чрез медицината на бъдещето – холистичната. А това название произлиза от гръцкото “holos” – “цял, цялостен, интегрален”, и е пълноценна медицинска система за профилактика и лечение, която подпомага естествения стремеж на човешкия организъм към самоизлекуване. Като педиатър д-р Михайлова отделя особено внимание на здравето на децата, на ролята на суперхраните в детската възраст, на мястото на хомеопатията и профилактиката в тяхното лечение, на храненето на бъдещите майки с биогенни и биотонични храни, като накиснати и покълнали ядки, житни растения и семена, пресни плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, прясно изцедени сокове, богати на ензими, витамини, органични минерали и други биоактивни вещества, както и с клетъчните суперхрани.

Първата лекция на д-р Вилма Михайлова в Русе на тема „Хранене и здраве” премина при изключителен интерес. Забързаният ритъм на живот, който водим, според нея трябва да ни напомня колко е определящо е правилното хранене, за да сме здрави. Храната, както знаем, е основен източник на градивни вещества, затова е важно да си набавяме както мазнини, така и въглехидрати и структурни вещества. Трябва да дадем възможност на клетките да се регенерират. От друга страна трябва да превърнем яденето и в източник на удоволствие. Особено, когато е приготвено с любов.
Холистичният лекар разясни още и за трите групи храни, които всеки един човек трябва да разпознава, за да може да ги консумира всичките и дори и да ги приема съзнателно и балансирано.
Първият вид са така наречените биостатични храни. Това са всъщност термично обработените храни или сготвените. Те определено ни доставят удоволствие. Но за да ги усвоим, за съжаление, ние влагаме много от нашата енергия. Д-р Михайлова обяснява, че храносмилането като енергоконсумиращ процес изразходва голяма част от наличната ни енергия. Ето защо тя дава и пример с децата и животните, които имат инстинкта, когато се разболеят да престанат да приемат храна. Така се съхранява тяхната сила за много по-важни процеси като това да оздравеят, стимулиране и засилване на функцията на имунната система, преборването с конкретния вирус и т.н. Храните, които са термично обработени не ни носят енергия и съответно не са подходящи във всеки етап от живота на човека.
Втората, но не по-малко важна група са биоактивните храни. Те са живи, защото съдържат в себе си ензими. Такива са суровите храни, които поемаме. Единствените такива са плодовете и зеленчуците. Носят удоволствие, но само ако ги обичаме. Иначе са едни от най-полезните. Най-вече, защото в тях можем да открием много и разнообразни растителни фибри и са нужни за правилното функциониране на храносмилателната система. Особено добре се отразяват на дебелото черво. Затова е добре да консумираме пресни плодове и зеленчуци.

Холистичният лекар разясни още и за трите групи храни, които всеки един човек трябва да разпознава, за да може да ги консумира всичките и дори и да ги приема съзнателно и балансирано.
Холистичният лекар разясни още и за трите групи храни, които всеки един човек трябва да разпознава, трябва правилно хранене, за да може да ги консумира всичките и дори и да ги приема съзнателно и балансирано.

Трета и последна група са т.нар. биогенни храни. Когато ги приемаме ние не отделяме от нашата енергия. Тяхната способност е, че могат да ни зареждат директно. Една такава биогенна храна е коластрата, която се отделя при кърмата през първите 70 до 80 часа от живота на човека. Това е особено вещество, което притежава антитела и растежни фактори. Медът също е изключително важна и мощна биогенна храна. Той може да се приема под каквото и да е форма. Влияе на нашето общо енергийно зареждане. Суровите семена и ядки също спадат към тази група. А когато ги сложим във вода, за да покълнат веществата, които инхибират ензимите са водно разтворими и ги освобождават и така започва един мощен процес на деление и растеж на клетките и тези покълнали семена са много важна част от третата група. Синьозелените микроводорасли също се присъединяват към тази група, заявява холистичния лекар д-р Вилма Михайлова.
„В заключение можем да кажем, че биогенните храни са тези, които ни дават енергия. Заедно с другите две групи – биоактивните и биостатичните храни, те ни дават всичко от което се нуждаят нашите клетки. Съветвам ви тази информация първо да потъне във вас, осъзнайте я и я споделяйте, защото за всички нас е важно да сме информирани и в живота си да правим информиран избор. Говоря като лекар, защото при мен идват много хора, които вече са зависими от лекарства и тогава е много по-трудно да намерим пътя за излизане от тази ситуация”, коментира д-р Михайлова в Русе.

Представеният видео материал е част от лекцията на тема „Хранене и здраве“, изнасяна от д-р Вилма Михайлова:

https://chiron-med.com/index.php?option=com_content&view=article&id=90:2010-10-14-07-47-10&catid=47:2010-04-15-23-58-49&Itemid=73

 

Общо
Д-р Вилма Михайлова: За да сме здрави, трябва правилно хранене!
Заглавие
Д-р Вилма Михайлова: За да сме здрави, трябва правилно хранене!
Описание
За да сме здрави, трябва правилно хранене да дадем възможност на клетките да регенерират с биогенни храни
Автор

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker