Новини

Екип от лекари, лекуващи рак по американски стандарти, в София

Цял екип от специалисти в лечението на рака от елитната болница American Hospital в Истанбул, в която работи първият афилииран център от мрежата на MD Anderson извън САЩ, ще гостува в София на 13 и 14 март 2020 г. Онкохирургът проф. д-р Хасан Каранлък, медицинският онколог д-р Керим Кабан и радиационният онколог доц. д-р Ясемин Бьолюкбашъ ще консултират безплатно пациенти с онкологични заболявания от България. Те пристигат у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

Онкохирургът проф. д-р Хасан Каранлък, медицинският онколог д-р Керим Кабан и радиационният онколог доц. д-р Ясемин Бьолюкбашъ ще консултират безплатно пациенти с онкологични заболявания от България.

Според проучването „Най-добрите болници на Америка“ на US News & World Report, в момента MD Anderson е на първо място сред болниците за лечение на онкологични заболявания в САЩ. В American Hospital в Истанбул се намира първият афилииран център от мрежата на MD Anderson извън САЩ, който използва абсолютно същите протоколи и стандарти за радиационно лечение като в щатската болница, прилагани от лекари, които са специално обучени за целта в Хюстън.  Двете здравни институции работят в сътрудничество, за да посрещнат нарастващите нужди в Турция и региона от висока експертиза в областта на лъчетерапията при пациенти с онкологични диагнози.

Доц. д-р Ясемин Бьолюкбашъ е радиационен онколог, специализирала в Центъра за лечение на рака M.D. Anderson към Тексаския университет в периода 2008-2009 г. От 2010 г. работи  в American Hospital, по проекта на Фондация „Вехби Коч“ (VKF) и MD Anderson за разкриване на съвместен център за лечение на рак в Истанбул.

Проф. д-р Хасан Каранлък е онкохирург, специализирал в лечението на рак на гърдата. Преминал е обучения и е участвал в научни разработки в едни от най-авторитетните медицински институции в света, включително European Institute of Oncology в Милано, Memorial Sloan Kettering Cancer Center и MD Anderson Cancer Center  в САЩ, Netherland Cancer Institute в Амстердам и European Academy of Senology в Дюселдорф, Германия. Автор е на повече от 100 научни статии в национални и международни медицински журнали, и е носител на награди за млад изследовател и 8 награди за научни разработки от конгреси. Професионалните му интереси са в областта на лечението на рак на гърдата с органосъхраняващи операции и онкопластични хирургични техники.

Д-р Керим Кабан е медицински онколог, който е специализирал, работил  и участвал в научни изследвания в Хюстън, САЩ в продължение на 11 години, преди да се завърне в Турция. Има опит в лечението на всички видове рак, но професионалните му интереси са най-вече в областта на рака на белите дробове, гърдата и гастроинтестиналната система.

Консултациите на 13-14 март в София са безплатни и ще се извършват по предоставени от пациентите медицински документи, с предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Общо
Екип от лекари, лекуващи рак по американски стандарти, в София
Заглавие
Екип от лекари, лекуващи рак по американски стандарти, в София
Описание
Цял екип от специалисти в лечението на рака от елитната болница American Hospital в Истанбул, в която работи първият афилииран център от мрежата на MD Anderson извън САЩ, ще гостува в София на 13 и 14 март 2020 г.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker