МедицинатаНовини

Първият в Европа ултрамодерен ангиограф вече е в болница „Пълмед“

Д-р Руслав Касабов (вляво) и част от екипа на отделението по кардиология в МК "Пълмед" с новия ангиограф
Д-р Руслав Касабов (вляво) и част от екипа на отделението по кардиология в МК“ Пълмед“ с новия ангиограф

С последно поколение ангиографски апарат се сдоби пловдивската многопрофилна болница за активно лечение „Здраве“ – МС „Пълмед“. Най-новата ангиографска система на фирмата SIEMENS, модел „ARTIS ONE“ вече функционира на територията на лечебното заведение като тя е единствена от този клас за момента в Европа и България.

Наличието на новия ангиограф в съчетание с преместването ни в ново отделение с по-голям капацитет като брой легла и две операционни зали ще даде възможност да предложим на пациентите още по-високо ниво на медицинско обслужване“, коментира д-р Руслан Касабов, завеждащ отделението по кардиология в медицински комплекс „Пълмед“.

Благодарение на новата апаратура и отлично сработения екип от кардиолози и инвазивни кардиолози медицинският комплекс ще предложи на пациентите най-модерните методи на лечениев условията на максимален комфорт, както и пълна гама неинвазивни и инвазивни методи на диагностика и лечение на съдовите заболявания.

„Досега с един ангиограф при работа на две смени и налични петима инвазивни кардиолози средно годишно в отделението се извършваха около 2500 диагностични и терапевтични процедури основно в областта на сърдечните заболявания. Уникалната конфигурация на новия ангиограф ще даде възможност да се работи във всички съдови зони (глава, сърце, крайници, имплантация на кардиостимулатори). Най-ценната му характеристика е в съчетанието между лекота и бързина на работа, много по-високо качество на образа (включително с 3 D реконструкция) при значително по-ниски нива на радиационно облъчване за пациентите и персонала“, допълва д-р Касабов.

В момента екипът на отделението се обучава да работи със специализираните функции на апарата от единствения обучен апликационен специалист за цяла Европа – Конрад Лепиарски. Според него работата с тази серия апарати е революция в инвазивната диагностика и лечение на съдовите заболявания.

„Освен, че работи при намален разход на енергия, ангиографът на Siemens предлага редица предимства както за лекаря, така и за пациента, и допринася за качеството на здравната услуга”, коментира д-р Тодор Воденичаров, директор сектор Здравеопазване на Siemens за България, Сърбия и Черна гора. „30-инчовият му монитор може да генерира образи до 90 процента по-големи от конвенционалните 19-инчови монитори, което значително улеснява работата на лекуващия лекар. Системата разполага с модерен софтуер, който позволява прецизното извършване на процедурите. Високото качество на образите и бързото им визуализиране водят до значително съкращаване на продължителността на процедурите, а това от своя страна до увеличаване броя на лекуваните пациенти“.

Отделението по кардиология със сектор по инвазивна диагностика на съдови заболявания в пловдивската болница осигурява 24 часово непрекъснато наблюдение и лечение на пациенти с остри заплашващи живота нарушения на кръвообращението, ритъма и проводимостта.

Общо
Първият в Европа ултрамодерен ангиограф вече е в медицински комплекс „Пълмед“
Заглавие
Първият в Европа ултрамодерен ангиограф вече е в медицински комплекс „Пълмед“
Описание
С новата апаратура и отлично сработения екип от кардиолози и инвазивни кардиолози медицинският комплекс дава на пациентите най-модерните методи на лечение
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker