НовиниХранене и спорт

Евелина Керчева: Ние сме съзнание, което се учи, развива и еволюира чрез огромните възможности, които му дават преражданията

Евелина Керчева
Евелина Керчева

Ева Керчева е жена, която следва свой собствен път на развитие. Занимава се /и преподава/ с йога и медитация, с източни бойни изкуства, логически игри, хармонизация чрез фън-шуй, а най-новите й  умения са свързани с Хюман дизайн. Тази нова наука, представляваща синтез между астрология, кабала, идзин и системата на чакрите, я пленява, тъй като е програмист по специалност и винаги е знаела, че има алгоритъм, по който  се появяваме на този свят, казва Ева. Тя е убедена, че Истината е само една: човек е триединство от Енергия, Материя и Съзнание и това съзнание еволюира. Ние сме съзнание, което се учи и еволюира чрез огромните възможности, които му дават преражданията и човешкото тяло, казва Ева. От разбирането й за смисъла на живота следват правилните приоритети, а те са:  Съзнанието, Животът Здравето. След тях са всички останали: качества, умения таланти, материални ценности и преживявания. От тези прости разбирания тръгва истинското приключение в неограничените възможности на нашето съзнание, в директното осъзнаване на реалността, в просветлените качества, в мъдростта, истината и безусловната любов, продължава Ева. Ако човек не следва тази Истина, той се изгубва в илюзии и заблуди и вместо да се развива, той деградира, убедена е тя.

Евелина Керчева
Евелина Керчева

От десет години Евелина Керчева е променила живота си и го е подчинила на законите за себеусъвършенстване, здравословен начин на живот и духовното израстване. Убедена е, че всеки човек, осъзнал истинността за смисъла на нашето съществуване, може да постигне резултати. За  ума има медитации, за енергийната система и тялото  – йога, казва тя. Оставаш в този процес и се развиваш. Тъй като животът е безценен, за да се случва всичко по-бързо и мощно, ползваш и други истинни методи: бойни изкуства, логически игри, фън-шуй, различни изкуства, аюрведа, хюман дизайн и т.н., казва Ева. За свой Учител смята Теодор Недев, супервайзор на всички дружества от BMST- формат. Тук е мястото да се уточни, че зад абревиатурата с латински букви стои името на сдружението Движение за хармонично развитие на човека. Ева Керчева е сред основателите на русенското сдружение и сред хората, създали неговите дейности, клубове и състезателни екипи.

„Моят път на развитие започна от невежеството и страданието, които изпитах през годините. Не се гордея, но имах волята да не се предам и усилията си струваха. Вече десет години почти всеки ден съм в залата по няколко часа, където уча и преподавам даоска йога и медитация. Радват ме и моите синове, които живеят и работят в Лондон. Иван и Филип израснаха честни и силни личности. По-големият през 2001-а стана шампион по фитнес за младежи. Сега работи по икономическа си специалност в Лондонското сити. Малкият пък е компютърен специалист и създател на компютърни игри“, разказва щастливата Ева.

Евелина Керчева и Теодор Недев в Китай
Евелина Керчева и Теодор Недев в Китай

Най-емоционалните моменти през последните години от развитието си Евелина свързва с овладяването на различни бойни техники, най-вече на формата с меч. Явявала се е на състезание и е печелила трето място на републиканско първенство в тази дисциплина. Признава, че работата с оръжие  дава усещането, че вървиш по пътя на съвършенството. Отработваш трудностите в зала, но направиш ли го, в живота вече лесно се справяш, казва русенката. Другото изключително преживяване е пътуването до Китай и участието й в олимпиадата по интелектуални спортове, сред които е играта Го. Ева е състезател по Го и е в националния ни отбор по Го. На местни състезания е печелила и награди, спомня си тя.

Впечатлена е от природата и хората на Китай, от управлението на държавата и от йерархията в обществото. В Китай имах усещането, че това е най-силната държава, съчетаваща материалното производство с  качествата на човешките ресурси. Хората са много по-хармонични от нас, усещат се като една мека пластична вибрация, разказва Ева. С читателите на „Здраве да е” е готова да сподели някои свои виждания за живота.

Евелина Керчева
Евелина Керчева

Съветите й към нас са : Да поддържаме и пазим здравето си, а не да се занимаваме със следствията изгубеното здраве- болестите. Ако допуснем болест, усилията и цената за нейното преодоляване са многократно по-големи от ежедневното поддържане за здравето.

Медитацията  е активен процес на вътрешна будност за развитие на съзнанието, при който използваме  звук, мантра , визуализация Идам/светец/.

Да сме наясно, че няма противоречие между традиционна/древна/ и съвременна/конвенционална/ медицина и че двете се допълват. В бъдеще те ще се интегрират и това вече се случва: лекари и психолози работят заедно, в медицината навлизат аура камерите, вибрационни техники др. новости.

Трябва да осъзнаем безграничния потенциал  на човешкото същество и да поемем приключенията в страната  на неограничените възможности, съветва Ева.

Автор: Валентина Караджова

Снимки: Личен архив

 

Подобни публикации

3 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker