Новини

Флашмоб привлече русенци за изграждането на Център за хора с онкологични заболявания

Флашмоб инициативата е част от целогодишната кампания на КОЦ-Русе и УМБАЛ-Русе под надслов „Твоята стъпка напред“

Флашмоб инициатива
Флашмоб и народни танци привлякоха вчера русенци по повод изграждането на Център за подкрепа на хора с онкологични заболявания.

Флашмоб и народни танци привлякоха вчера русенци по повод изграждането на Център за подкрепа на хора с онкологични заболявания. Нестандартната и атрактивна идея е за набиране на средства за изграждането на Центъра. Инициативата трябваше да се състои на 6-ти юни – Международен ден на победилите рака.
Организатори на кампанията са УМБАЛ – Русе АД и КОЦ – Русе, като основен партньор в реализацията е Областна администрация – Русе. Инициативата е част от целогодишната кампания на двете лечебни заведения под надслов „Твоята стъпка напред“.
Участниците бяха с цветовете на кампанията бяло и светло лилаво – цветовете, избрани да обединят всички ракови заболявания.
Представителите на Областна администрация откриха събитието, а след това медици от лечебните заведения, обърнаха внимание на факта, че докато в повечето случаи онкологията лекува тялото, малко неща се правят, за да бъде лекуван духа на болния. Ето защо това е и основната цел на настоящата кампания – да бъде изграден първия в страната център, който ще оказва морална помощ както на болните, така и на техните близки, които имат не по-малко нужда от подкрепа.
Елеонора пък е човек, който е успял да се пребори с коварната болест. Тя вече 4 години живее пълноценен живот след успешно лечение. Жената наблегна на факта, че борещите се с болестта имат нужда от силна подкрепа, особено ако имат възможност да поговорят с хора, които вече са преминали по този път.
Събраните от снощното събитие средства са 814 лв. и 48 ст. Организаторите подготвят и продължение на кампанията.

Общо
Флашмоб привлече русенци за изграждането на Център за хора с онкологични заболявания
Заглавие
Флашмоб привлече русенци за изграждането на Център за хора с онкологични заболявания
Описание
Инициативата е част от целогодишната кампания на КОЦ-Русе и УМБАЛ-Русе под надслов "Твоята стъпка напред".
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker