НовиниХранене и спорт

Храните, които причиняват бръчки

Никотинът, стресът, захарните изделия и алкохолът са само част от големите вредители за кожата

Храните, които ни състаряват.
Храните, които причиняват бръчки.

Всеки иска да бъде млад, колкото се може по-дълго. Искаме да отложим момента на появата на първите бръчки по кожата. И правим какви ли не процедури, маски и какво ли още не, за да отдалечим във времето този процес. Истината обаче е, че трябва много добре да се замислим и вгледаме в това, което поглъщаме.
С много голяма част от нашите навици помагаме на процеса на стареене да настъпи по-бързо. За някои от тези навици вече сме наясно, но за други дори нямаме представа. Сега ще споменем някой от най-големите вредители на еластичната, млада и сияйна кожа:
На първо място това е никотинът. Просто няма начин той да не се отрази първо на свежестта, а след това и на цвета на кожата – тя пожълтява и придобива неприятен и болнав вид. Тютюнопушенето е вредно за всяка част от нашето тяло. Този неприятен навик изсушава кожата много повече от другите фактори. Спрете цигарите и сами ще забележите, че за няколко седмици видът ви става по-свеж.
Стресът е другият проблем, който ни заобикаля и едновременно с това пречи на всичко около нас и най-вече на самите нас. Тук е излишно да се споменава дори, че в днешно време голяма част от болестите са причинени от него, сбръчканата кожа също не прави изключение. Мнението на специалисти дерматолози е, че стресът ускорява значително стареенето и може без съмнение да влоши на пръв поглед дребен кожен проблем. Трябва да се научим да не правим чак толкова много гримаси и да пестим нервите си, защото това ще ни даде възможност да запазим красотата си по-дълго време.

Оказва се, че сладките неща, които много от нас обичат да похапват са вредни не само за линията на фигурата ни, а и за вида на кожата.
Оказва се, че сладките неща, които много от нас обичат да похапват са вредни не само за линията на фигурата ни, а и за вида на кожата.

Захарта и сладките неща. Оказва се, че сладките неща, които много от нас обичат да похапват са вредни не само за линията на фигурата ни, а и за вида на кожата.
Рафинираните въглехидрати водят до по-малка еластичност на кожата. Специалисти в областта твърдят, че ако похапваме повече храни-въглехидрати, които са с по-нисък гликемичен индекс, вместо сладки неща, организмът ще ги усвоява доста по-бавно и това значително ще ограничи загубата на еластина и колаген.
Ето и още някой храни и напитки, които имат свойството да ни състаряват и могат да прибавят години към нашите, правейки ни да изглеждаме не толкова привлекателни.
Сол – тя е главният отговорник за високото кръвно налягане, а това вреди на кожата, като засяга колагена. Приемайки сол трябва да знаем, че тя е виновна и за подпухването на очите, а това ни прави да изглеждаме уморени.
Кафе – то не само вреди на белия цвят на зъбите. То дехидратира тялото, и е виновник за появата на бръчките около очите. Кожата започва да изглежда стара и уморена.
Алкохол – той също е една от напитките, които изсмукват водата от клетките, което също води до това да изглеждаме подпухнали и стари.
Червено месо – то втвърдява кръвоносните съдове и води до преждевременното сбръчкване на кожата.
Лютите храни – някой хора обичат много лютите храни, но не знаят, че те са противопоказни за красотата и свежестта на кожата.
Колбаси – сулфитите в тези месни деликатеси ни състаряват. А и в днешно време не може да сме сигурни какво има в тях. За тях се смята, че са причинители на възпаления и че могат да са причина за ненормалното порозовяване на кожата.
Трансмазнини – най-вече се намират в преработените храни, маргарина и още много други. Естествено, когато попадат в тялото ни почти всекидневно те и ни състаряват.

Общо
Храните, които причиняват бръчки
Заглавие
Храните, които причиняват бръчки
Описание
Никотинът, стресът, захарните изделия и алкохолът са само част от големите вредители за кожата.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker