Новини

Гигантска маса с великденски изкушения подредиха пенсионери

Пенсионери от клубовете към Съюза на пенсионера – регион Русе се включиха в традиционния празник “Хлябът и виното”. Във фоайето на Доходното здание те опънаха гигантска маса, на която  представиха свои тестени предвеликденски шедьоври, към които аранжираха червени и бели вина, също домашно производство.

Великденски козунаци и кошнички, кифлички, кексове. Питки, баници с различна плънка и всевъзможни други вкусотии бяха подредени на масата, опъната по дължината на фоайето. В майсторската надпревара, която има и състезателен характер, са се включили над тридесет представители на хора от третата възраст, членуващи в двадесет пенсионерски клуба от Русе и околните села.

Компетентно жури в тричленен състав огледа и опита от шедьоврите, за да отличи най-добрите майстори. За целта са осигурени три предметни награди.

За настроението на всички се погрижиха млади таланти, възпитаници на Наталия Константинова и Вили Икономов, които пяха индивидуално и групово.

Гост на пенсионерите бе кметът на Русе, Пенчо Милков, който ги зарадва с новината, че парите за клубните им дейности ще бъдат удвоени. Към хубавата вест прибави и това, че клубовете получават като подарък по екземпляр от книгата за естрадния певец Веселин Маринов, чиито песни са им любими.

Валя Караджова

Общо
Гигантска маса с великденски изкушения подредиха пенсионери
Заглавие
Гигантска маса с великденски изкушения подредиха пенсионери
Описание
Компетентно жури в тричленен състав огледа и опита от шедьоврите, за да отличи най-добрите майстори.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker