Новини

“Отиди на преглед” продължава със срещи в Ловеч, Луковит и Червен бряг

Уролози ще дават разяснения за доброкачествената простатна хиперплазия и ползата от навременното й диагностициране и лечение

Националната кампанията за мъжко здраве “Отиди на преглед” на Българското урологично дружество отново стартира през септември.
Националната кампанията за мъжко здраве “Отиди на преглед” на Българското урологично дружество отново стартира през септември.

Националната кампанията за мъжко здраве “Отиди на преглед” на Българското урологично дружество отново стартира през септември. Първите информационни срещи от инициативата ще бъдат в Ловеч, Луковит и Червен бряг. На тях уролози ще говорят за заболяването доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) и ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им.
Целта на кампанията “Отиди на преглед” е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ и да не се опитват да се лекуват сами.
Серията от срещи, която ще започне на 8 септември, е продължение на кампанията от пролетта на тази година, когато се организираха 40 срещи в цялата страна. Тази есен са планирани още около 50 събития за мъже, където ще могат да задават своите въпроси, свързани с ДПХ.
Първото издание на „Отиди на преглед“ се проведе в периода 2012 – 2013 година. Тогава бяха организирани повече от 100 образователни лекции на уролози и лични лекари пред граждани в различни населени места в страната. Инициатор на кампанията е Българското урологично дружество със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.
За новите срещи е създадена и фейсбук страница, която ще помогне на пациентите и техните роднини да откриват полезна информация за доброкачествената простатна хиперплазия и актуални новини за всички предстоящи срещи от кампанията “Отиди на преглед”.
Първите срещи през есента са:
Срещата в Ловеч ще се проведе на 8 септември (вторник), от 15:30 ч. в Клуб на инвалида, площад Тодор Кирков № 5 (кв. Вароша, бл. Вароша). На 10 септември (четвъртък), от 15:00 ч. ще се проведе срещата в Луковит в пенсионерски клуб „Еделвайс“ (до сградата на полицията).
В Червен бряг срещата ще се проведе в сряда, 16 септември, от 15:00 ч. В пенсионерския клуб на ул. Търговска №812.
За Българско урологично дружество:
Българското урологично дружество е основано през 1960 г. Основните му цели са да подпомага и развива урологията в България чрез стимулиране на научно-изследователската работа на своите членовете в областта на урологията, поддържане на високо ниво на професионална квалификация на уролозите, внедряване на най-новите световни постижения в урологията и популяризиране постиженията на българските уролози.
За Доброкачествената простатна хиперплазия:
ДПХ е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Стесняването на уретрата и остатъчната урина в мехура причиняват оплакванията, съпровождащи заболяването. Честото ставане на мъжете нощем, проблеми при излизането навън, ако се наложи да се ползва тоалетна – тези и още други неудобства се дължат именно на това заболяване.

Общо
“Отиди на преглед” продължава със срещи в Ловеч, Луковит и Червен бряг
Заглавие
“Отиди на преглед” продължава със срещи в Ловеч, Луковит и Червен бряг
Описание
Уролози ще дават разяснения за доброкачествената простатна хиперплазия и ползата от навременното й диагностициране и лечение.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker