Новини

Грижите ли се достатъчно добре за здравето си?

УМБАЛ КАНЕВ АД с инциатива по случай 19 май – Европейския ден за борба със затлъстяването

„Хапка здраве“ е инициатива на УМБАЛ „Канев“ по случай 19 май – Европейския ден за борба със затлъстяването. 
УМБАЛ КАНЕВ АД кани родители и деца на 19 май (събота) от 11ч. в двора на болницата, в непосредствена близост до детската площадка, където ще бъде представен хепънинг на здравословното хранене.

Грижите ли се достатъчно добре за здравето си? Храните ли се здравословно? Искате ли да започнете да го правите?
УМБАЛ КАНЕВ АД кани родители и деца на 19 май (събота) от 11ч. в двора на болницата, в непосредствена близост до детската площадка, където ще има хепънинг на здравословното хранене.
„Хапка здраве“ е наречена инициативата, която е посветена на Европейския ден за борба със затлъстяването.
Какво ще откриете там?
„Хапка здраве“ е хепънинг на здравословното хранене, на който ще можете да се насладите на различни дегустации на здравословно приготвени храни, интересни спортни занимания и да се възползвате от възможността да изследвате безплатно кръвно налягане, кръвна захар, както и да се научите как правилно да дезинфекцирате ръцете си.
А за децата?
България е на 5-то място в Европа по затлъстяване сред децата, затова на тях ще бъде обърнато и специално внимание, като се представят интересни и здравословни детски ястия.
В страната ни се отчита значително нарастване на затлъстяването при момчета до 5-годишна възраст – 7,1% през 2014 г. при 3,3% през 2004 г. В същото време тенденцията при момичетата до 5 години е обратна – отчита се намаляване на наднорменото тегло и се забелязва тенденция на консумиране на по-здравословни храни, сочат още данните.
Като основен проблем за затлъстяването у нас се посочва прекомерната употреба на сол и обездвижването. Българите консумират около два пъти повече сол от необходимото. В същото време страната ни е на последно място по консумация на прясно мляко. Липсата на движение е другият проблем, който води до наднормено тегло при българските деца. Застояването пред телевизора или компютъра у нас е около 25-26 часа средно на седмица.
Домакините ще запознаят гостите с продукти и услуги, които гарантират здравословен начин на живот. Те са убедени, че здравето е в ръцете на всеки човек и зависи от неговите избори.

Общо
Грижите ли се достатъчно добре за здравето си?
Заглавие
Грижите ли се достатъчно добре за здравето си?
Описание
УМБАЛ КАНЕВ АД с инциатива по случай 19 май – Европейския ден за борба със затлъстяването
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker