Новини

Как 17-годишен засрами със свой клип възрастните

Видеото „Благодарен“ стана хит в You tube и го вкара в студиото на Горан Благоев

Крис Захариев
Крис Захариев е на 17 години, а вече е популярен. Близо 150 000 гледания е събрал негов клип в You Tube само за около месец.

Крис Захариев е на 17 години, а вече е популярен. Близо 150 000 гледания е събрал негов клип в You Tube само за около месец. И то не защото е скандален, не защото някой някого бие или унижава, не защото някой друса кючек или нещо подобно в час по химия или български език. Той дори не е музикален клип. Видеото на момчето от Художествената гимназия се нарича „Благодарен“ и е толкова смислено, дълбоко философско и същевременно истинско, че не може да те остави равнодушен.
Коментарите са стотици и те са може би най-позитивните коментари, на които скоро съм попадала в мрежата. За разлика от повечето свои връстници, а и от повечето възрастни, Крис е мъдрец. На финала на прекрасното си филмче, той задава един толкова прост въпрос, чиито отговор направо ти свива сърцето: „Ако утре се събудиш само с нещата, за които си благодарил на Бог днес, какво би имал?“
Онези, които нямат вяра, може и да махнат с ръка, но напразно, защото вярваш или не в Бог, истините във въпросите и отговорите на Крис са безспорни. Те са фундаментът на живота, защото са ценности, без които човек не би бил човек. Не случайно, хората поздравяват Крис и му пишат, че той им е върнал надеждата в младите българи.
Видеото „Благодарен“ прилича на проповед, сподели водещият на предаването по БНТ „Вяра и общество“ Горан Благоев, който в събота беше поканил момчето в студиото, за да видят зрителите кой е авторът на уникалното видео. Обикновено момче, което се увлича от новите технологии и се вълнува от същите въпроси, както всички останали свои връстници. Но за разлика от тях, не се притеснява да говори за Бог, да вярва в него, да търси смисъла на живота и да намира щастието в простичките неща. Момче, което споделя, а не натрапва своите мисли. Пред водещия той споделя, че Бог е негов личен избор, макар че заслуга за него има и семейството му. Родителите ми не са ме насилвали да ходя на църква, но още от малък четях детската билия и разговаряхме. По-късно сам избрах вярата, любимата ми книга е Новият завет, обичам притчите, в тях има много мъдрост. Когато се чудя как да постъпя, отварям на някоя глава, във всеки стих има нещо важно“ – разказа Крис Захариев. В края на разговора водещият благодари не само на него, но и на родителите му за прекрасното възпитание, което са му дали.
А това че нищо при него не е насила, а е лично осмислено и пожелано, става ясно и от видеата му. В едно то тях самият той разказва, че прави свой канал за първи път през 2012 година, не за да снима и качва своите хип-хоп денс видеа. Година по-късно прави първият свой блог под псевдонима That Boy Chris, без да смята, че някой друг освен приятелите му ще гледа неговите видеа. Две години по-късно има: 40-50 блога, два филма, над 30 хиляди абоната, над 1,5 милиона гледания на видеата общо. Крис вече е пораснал и сменя името на канала си с по-сериозното Крис Захариев. От този месец ще качва ново видео всеки петък, а през последната седмица на месеца се кани да огласи големия си проект, върху който работи вече половин година. Ние вече нямаме търпение, предполагаме и вие?

Общо
Как 17-годишен засрами със свой клип възрастните
Заглавие
Как 17-годишен засрами със свой клип възрастните
Описание
Видеото „Благодарен“ стана хит в You tube и го вкара в студиото на Горан Благоев.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker