Новини

Как да се сдобием с дълготраен и здравословен тен през лятото?

Храната е важна за красив и дълготраен етн
Храната е важна за красив и дълготраен тен

Искате дълготраен и здравословен тен?

Предстои ви да отидете на море и се замислихте за негативното влияние на слънчевите лъчи? Чували ли сте за „слънчев режим на хранене”? Възможно ли е да се подготвим за слънчевите бани, така че да си осигурим красив и равен тен, но и да се защитим от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи? Да. Чрез стимулация на изработването на меланин и каротиноиди – пигменти, придаващи на кожата ни златист нюанс. Т.е. чрез хранителен режим. Той ще помогне на кожата ни да се съпротивлява на негативните въздействия, да се предпази от изсушаване и слънчеви изгаряния. Преминаването на „слънчев режим на хранене” трябва да стане минимум 2 седмици преди заминаването и продължава няколко седмици след завръщането у дома.

Добавете в хранителното си меню продукти, богати на каротиноиди

Препоръчваме ви зеленчуци и плодове като моркова, цвеклото, чушките, пъпеша, кайсиите, ягодите, прасковите, салати и различни зелени подправки. Можете да ги ядете както сурови, така и приготвени на пара или запечени. При термична обработка каротиноидите не се разрушават. Когато правите салата, задължително я подправяйте с растително масло – то ускорява усвояването на каротиноидите. За да направите тена си по-издръжлив, пийте по чаша прясноизцеден морковен сок преди плаж. Също така яжте всеки ден около 200 грама праскови или 300 грама пъпеш. Специалисти препоръчват през летните месеци да не злоупотребяваме с тлъсто месо, захар, изделия от бяло брашно и кафе, защото тези продукти пречат на усвояването на каротиноидите.

Източник: https://dete.bg/

Общо
Как да се сдобием с дълготраен и здравословен тен през лятото?
Заглавие
Как да се сдобием с дълготраен и здравословен тен през лятото?
Описание
Възможно ли е да се подготвим за слънчевите бани, така че да си осигурим красив и равен тен, но и да се защитим от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи?
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker