НовиниХранене и спорт

Как да укрепим стража, който ни пази от болести

Иван Александров знае тайната, от 7 години не пие лекарства

Имунитетът е пазителят, стражът, който ако е в кондиция, ще държи далеко от нас всички болести, казва Иван Александров.
Имунитетът е пазителят, стражът, който ако е в кондиция, ще държи далеко от нас всички болести, казва Иван Александров.

Преди началото на сезона на настинките и вирусите е препоръчително да подготвим организма си за битката с тях. Най-лесният и ефективен начин е да се погрижим за укрепване на имунитета си. Той е пазителят, стражът, който ако е в кондиция, ще държи далеко от нас всички болести. Ако пък ги допусне, бързо ще се пребори с тях. Въпросът е как да повишим имунитета си?
За това ще разкаже един приятел на екипа на „Здраве да е“ и консултант на „АкваСорс” – Иван Александров. Самият той от 7 години не е пил лекарства, защото поддържа висок имунитет с няколко вида природни продукти на „АкваСорс”, които употребява профилактично.
Според него един от най-ефективните природни продукти, които вдигат на крак имунната система, е коластрата. Тя притежава антитела за над 20 вируса, осигурява пасивен имунитет, защото ги вкарва директно в организма. Още по-голям предпазващ ефект се получава, ако се използва продуктът „Колактив 3”, в който коластрата е обогатена с лактоферин и ацидофилус, два вида полезни вещества, които пряко отговарят за подобряване на имунитета.
Ацидофилус е бактерия, приятел на човешкия организъм, която живее в тънките черва, където, както е известно, се формира една голяма част от имунитета. Тя не допуска развитието на болестотворни микроби, като им пречи да се залавят за стените на червата, променя рН-то и кислородното съдържание. Произвежда бактерицидни вещества и ензими, в това число галактаза, необходима за усвояването на млечната захар. Намалява образуването на канцерогени в червата.

Продуктът „Колактив 3”, в който коластрата е обогатена с лактоферин и ацидофилус, два вида полезни вещества, които пряко отговарят за подобряване на имунитета.
Продуктът „Колактив 3”, в който коластрата е обогатена с лактоферин и ацидофилус, два вида полезни вещества, които пряко отговарят за подобряване на имунитета.

Лактоферинът е пребиотик, който се съдържа в майчиното мляко при хората и кравите. В коластрата, която е първото мляко, произведено веднага след като бебето се роди, лактоферинът е 7 пъти повече в сравнение с нивата в млякото след коластрата. Лактоферинът е мултифункционален гликопротеин, основен елемент на вродения имунитет на бозайниците. Той има свойството да се свързва със свободното желязо в кръвта и да го пренася в костния мозък. Тъй като бактериите се нуждаят от желязо за растежа си, то лактоферинът се явява протектор срещу бактериалните инфекции. Той има противовирусно действие. Един от големите му ефекти е, че заздравява лигавиците. Ако те са увредени, лесно пропускат носителите на болестите вътре в клетките, което води до инфекции.
Иван Александров споделя, че комбинира коластрата с водорасли, защото те доставят на организма необходимите му микроелементи и енергия, като по този начин го стимулират сам да повиши имунитета си. Винаги, когато усетя първите симптоми на неразположение, пия ударно по няколко капсули водорасли и повярвайте ефектът е поразителен, много бързо имунната ми система реагира и заболяването се стопира, казва Александров. Кламатските водорасли на „АкваСорс”, известни като АFA, се усвояват изключително лесно и пълноценно от организма. Ежедневният прием само на един грам кламатски водорасли увеличава с 40 % способността на клетките-убийци от имунната система да мигрират активно към тъканите. Освен това ни помагат да произвеждаме антитела.
Издава, че към комбинацията от коластра и водорасли добавя и есенциални мастни киселини /ЕМК/. ЕМК са ненаситени мастни киселини, които организмът не може сам да си произвежда, а които ние трябва да му доставяме чрез храната или под формата на хранителни добавки. СЗО обръща внимание, че съвременният човек е застрашен от дефицит на ЕМК заради топлинната обработка на храната и рафинирането на растителните мазнини. Тези киселини обаче са изключително важни за изграждането на клетъчните мембрани. Когато те са здрави и устойчиви, пропускат през себе си само полезните за клетката вещества.
Тези три продукта е най-добре да се комбинират, но могат да се употребяват и отделно, като се редуват, пояснява Александров. След като 7 години залага на тях, той гарантира, че те нямат странични ефекти. Синът му също е израсъл с тях и дори, когато боледува, много бързо се възстановява.
Според него точно сега е времето децата и възрастните да заложат на профилактиката, за да се подготвят за студените зимни дни, когато обикновено имунитетът не е във върхова форма и вредните микроорганизми го атакуват.

Общо
Как да укрепим стража, който ни пази от болести?
Заглавие
Как да укрепим стража, който ни пази от болести?
Описание
Иван Александров знае тайната, от 7 години не пие лекарства
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker