Новини

И в Русе обявиха грипна епидемия и ваканция

10 съвета за новия грип
От днес е обявена грипна епидемия

Причина за обявяването на епидемията, както и на грипна ваканция за учениците, е резкият скок на заболеваемостта в Русенско. Болните от грип и респираторни заболявания вече са 210 на 10 000 души население, което значително се приближава до максималните стойности /250 на 10 000/ за обявяване на епидемията. Грипната ваканция на учениците, която започва от 26-ти, ще продължи до 4 февруари, след която ще има и още ден междусрочна ваканция. Учениците са отново в класните стаи на 6 февруари.
Лекари специалисти коментират, че към момента в Русенска област няма данни за усложнения при пациенти, диагностицирани с грип. Шест от 10-те проби, изпратени за изследване в Националната референтна лаборатория, са били положителни за свински грип.
С обявяването на грипната епидемия се спират планираните операии посещенията при болни, както детските и женски консултации. Засилва се и контролният филтър на входа на детските градини и ясли и децата с хрема и друго неразположение не се допускат в заведението.
До този момент в страната са известни шест смъртни случая заради усложнения от грип. Грипната епидемия вече е обхванала половината области на страната.
Лекарите припомнят да не се самолекуваме и да не подценяваме грипа, тъй като вирусът е широкоизменчив и освен дихателната система, поразява и други органи и системи в човешкия организъм.

Валя Караджова

Общо
И в Русе обявиха грипна епидемия и ваканция
Заглавие
И в Русе обявиха грипна епидемия и ваканция
Описание
И в Русенска област бе обявена грипна епидемия от събота, 26 януари, стана ясно след поредно заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker