Новини

Как да преодолеем емоционалното прегаряне

Не абсорбирайте емоциите си

Хората, които избират кариера в полза на другите, са склонни да бъдат съпричастни.
Справянето с емоциите на другите ежедневно може да доведе до емоционално прегаряне, което има дълбоки негативни ефекти върху психичното здраве и цялостното щастие.

Милиони хора посвещават живота си в това да служат и помагат на другите. Това може да бъде много възнаграждаващо понякога и може да донесе на хората много радост. Но по-често те се разочароват от онези, на които се опитват да помогнат. Това звучи особено вярно за хората, които работят с трудни групи от населението, като например наркомани или психични заболявания. Справянето с емоциите на другите ежедневно може да доведе до емоционално прегаряне, което има дълбоки негативни ефекти върху психичното здраве и цялостното щастие.
Разочарованието от хората, на които неуморно се опитвате да помогнете, може да бъде средство за мотивация. Но когато това се случва отново и отново, особено с хора, които смятате, че са постигнали напредък, това емоционално ви изтощава. Хората, които изпитват емоционално прегаряне, се чувстват емоционално изтощени както на работното място, така и в личния си живот. Те ще спрат да помагат, защото очакват да се провалят. Ако не се справи с емоционалното прегаряне, човек вероятно ще се окаже изключително нещастен с работата си и в крайна сметка ще се откаже.
Възможно е, обаче да има кариера през целия живот в служба на хора, без да изпитва екстремни емоционални прегаряния. На моменти може да е трудно, но е необходимо. Необходимо е не само да поддържате собственото си щастие, но и да помагате на другите, колкото можете.
Не абсорбирайте емоциите
Хората, които избират кариера в полза на другите, са склонни да бъдат съпричастни. Чувстват емоционалната болка на своите връстници, поради което са толкова добри, когато им помагат. Но когато те започнат да поемат проблемите и емоциите на своите клиенти, нещата бързо могат да се преобърнат.
Добре е да симпатизирате на хората, на които помагате. Но не е напълно добре да попаднете в ситуация, в която чувствате, каквото и те, защото тогава ще бъдете лично свързани с техните емоции. Това може да изглежда чудесно, ако човекът постига бързо голям напредък, защото и вие ще почувствате тази радост и постижение. Но ако пациентът или клиентът се провали, и вие ще почувствате провала.. И ще бъде трудно да се отделите от ситуацията. Това вреди на хората, което ги кара да се чувстват нещастни дори и след като напуснат работата.
Обърнете си внимание и медитирайте
Важно е хората, които работят в сферата на социалните услуги да останат винаги в настоящето и никога да не се вкарват в чужди филми. Ако се занимавате с няколко случая, може да се тревожите постоянно за всички. Може да откриете, че не можете да изключите мозъка си от работата си, дори и след като сте се прибрали вкъщи. Това бързо може да се превърне в голям проблем, тъй като вие ще се изморите умствено и емоционално, а и професионалната ефективност пада.
Съветът ни е да се опитате да живеете на момента, защото тогава единственото нещо, върху което ще се съсредоточите, е това, което се случва в момента. Няма да се занимавате с миналото или да се притеснявате за бъдещето. За да постигнете това, трябва да започнете да практикувате медитация. Медитацията ви позволява всеки ден да седите тихо и да оставите ума си да почива. Когато мислите ви се появяват в съзнанието ви, просто ги отбележете, запишете ги и ги пуснете. Не само, че това позволява на ума да си почине, но прави живеенето на момента по-лесно през останалата част от деня.
Помолете за помощ
Rма дни, които неизбежно са емоционални. Нещо може да се е случило с един от вашите пациенти и ще бъде невъзможно да останете далеч и да се отделите от ситуацията. Когато се случва това, е важно да поискате помощ.
Независимо дали получавате подкрепа от семейство, приятел или дори от терапевт, ще имате нужда от някого, с когото да говорите в трудните дни. Ако държите емоциите си бутилирани, защото се страхувате да не натоварите близките си, ще доведе само до по-бързо емоционалното прегаряне. Чрез просто споделяне на мислите си с някой друг, вие ще облекчите стреса и ще разберете, че не сте напълно сами в работата си с емоциите във вашата кариера.

Превод
NaturalNewsBlogs.com

Общо
Как да преодолеем емоционалното прегаряне
Заглавие
Как да преодолеем емоционалното прегаряне
Описание
Не абсорбирайте емоциите си.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker