Новини

Как да се грижите за комбинирана кожа през този сезон

Експерти препоръчват използването на хидратиращ, успокояващ, и не-дразнещ тоник, който трябва да се състои от съживяващи кожата съставки и антиоксиданти

Експерти препоръчват използването на хидратиращ, успокояващ, и не-дразнещ тоник.
Обикновено хората, които имат комбинирана кожа имат по-активни мастните жлези на носа, челото и брадичката, което води до запушени пори в тези области.

Обръщали ли сте внимание на определени лица, на които кожата е мазна в някои области и суха в други? Ако собствената ви кожа попада в тази категория и има мазни, както и сухи райони, вероятно вашият тип кожа е комбинирана. Обикновено хората с такава кожа се чудят как да се грижат за кожата си правилно. Човек трябва много да внимава, когато се опитва да се справи с мазните и сухите области на кожата. След като постигне това, тайната да има красива кожа ще бъде отключена.

Какво е комбинирана кожа и какво я причинява?
По-просто казано, някой с комбинирана кожа имат мазна Т-зона (челото, носа и брадичката), а също така суха кожа в други области. Дори ако имате мазни зони само около носа и челото, но сухи върху бузите и челюстта, тогава кожата също е комбинирана.
Преобладаващият фактор, който е отговорен за комбинираната кожа е генетиката. Той е наследен по същия начин, както се наследява цвета на косата, цвета на очите, на кожата, както и типа тяло от родителите. Обикновено хората, които са с комбинирана кожа имат по-активни мастните жлези на носа, челото и брадичката, което води до запушени пори в тези области.
Другите фактори, които играят ключова роля за комбинираната кожа са начина на живот, храненето, както и продуктите за кожата. Грешните продукти съдържат кожно-утежняващи съставки, които изсушават някои области на лицето, като същевременно изострят производството на мазнина в други части, които вече са мазни. Тези съставки са вредни сулфати и алкохоли, които предизвикат кожата да произвежда повече мазнина в Т-зоната, която, от своя страна, води до симптоми на комбинирана кожа.
Важни съвети, които да следвате, когато третирате комбинирана кожа
Такава кожа изисква двоен подход, защото различните области на кожата се третират поотделно, но с подходящи продукти. Отделно от тези стъпки, има и няколко естествени начина, които помагат много при грижата за комбинираната кожа:
Използвайте нежен, но ефективен препарат за почистване
Кожата на лицето е най-откритата част на тялото.


С напредването на деня се покрива с мръсотия, излишни мазнини и замърсявания. Така че правилният препарат за почистване е този, който ефективно премахва мръсотията и гримът, без да прави кожата стегната, суха и мазна. Важно е да се запази мекотата. Това е един от най-добрите подходи за нежна грижа, за да има естествен блясък лицето.
Балансирайте кожата си с тоник
Експерти препоръчват използването на хидратиращ, успокояващ, и не-дразнещ тоник, който трябва да се състои от съживяващи кожата съставки и антиоксиданти. А тоник с такова качество, наистина помага за ефективното подхранване на сухата кожа и намалява омазняването в същото време.
Ексфолирайте
Нанесете нежен и неабразивен ексфолиант, за да можете нежно и ефективно да ексфолирате комбинираната кожа. Продукти, които съдържат BHA ексфолиант са добри в премахването на мъртвата кожа. Тя не изисква никакви ексфолиращи или почистващи четки, за да се отпуши порите. Намалете мазната кожа и нежно премахнете съществуващата груба, суха, лющеща се кожа, за да съживите здравословния й блясък.
Нанесете подходящ овлажняващ крем
Изберете овлажняващ крем, който е насочен към сухите петна по кожата и матира мазните зони на лицето. Овлажнител на основата на гел или гел-крем овлажнител обикновено работи добре. Той е важен за подпомагане спокойствието на кожата, намалява излишните мазнини по повърхността, и подобрява сухите райони, включително около очите.
Защитете лицето си от вредното въздействие на слънцето
Всички типове кожа са чувствителни към слънчевите лъчи – някои само малко, докато други са изключително чувствителни. Един от най-ефективните начини да се противопоставите на това е да прилагате широк спектър слънцезащитни продукти с SPF 15 или повече всеки ден. Това е и една от многото стъпки в грижата за кожата, които могат да помогнат за намаляване на ранните признаци на стареене. В идеалния случай, трябва да се прилага подхранващ серум или бустър на сухите райони и след това се слага ултра-леки слънцезащитен крем на мазните зони.

Общо
Как да се грижите за комбинирана кожа през този сезон
Заглавие
Как да се грижите за комбинирана кожа през този сезон
Описание
Експерти препоръчват използването на хидратиращ, успокояващ, и не-дразнещ тоник, който трябва да се състои от съживяващи кожата съставки и антиоксиданти.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker