НовиниОт природата

Какви билки са подходящи, за да се избавим от вредата на тежките метали

Важно нещо е да започваме деня си добре хидратирани, ако искаме да сме в добро здравословно състояние

цинкът е основен микроелемент, който помага за освобождаване от оловото и други токсини.
Екстракт от ечемична трева на прах: извлича тежките метали от далака, чревния тракт, панкреаса и репродуктивната система.

Екстракт от ечемична трева на прах: извлича тежките метали от далака, чревния тракт, панкреаса и репродуктивната система. След този екстракт е добре да се приеме спирулина, тъй като тя ще абсорбира живака. Приема се по 1-2 чаени лъжички във вода или в сок.
Спирулина: извлича тежките метали от мозъка, централната нервна система и черния дроб. След приема на екстракта от ечемична трева, може да абсорбира тежките метали. Консумира се по 1 или 2 чаени лъжички във вода, кокосова вода или сок. За смекчаване на вкусът добавете сокът от ½ лимон, или портокал.
Пресен кориандър: ускорява отстраняването на тежките метали от тялото.
Консумира се четвърт чаша листа и стъбла на ден. Добре е да се избегне превишаването на това количество през първите две седмици, тъй като има риск от отделяне на повече тежки метали, отколкото тялото може ефективно да отстрани. След като първоначалните токсини бъдат изчистени, може да се увеличите това количество.
Червени водорасли дулсе от Атлантическия океан: свързват се с живака, оловото, алуминия, медта, кадмия и никела и пресичат кръвно-мозъчната бариера. За разлика от други видове морски водорасли, червените водорасли дулсе  притежават изключителна мощ за отстраняване на живака от организма. След като бъдат консумирани, по 2 супени лъжички дневно, те проникват в тялото, намират живака, лепват се за него и не го оставят, докато не напусне организма.
Фибри (целулоза) – фибрите имат свойството на отнемат излишната киселинност на чревното съдържание. Те намаляват концентрацията на карциногенни вещества и излишни мазнини в дебелото черво. Особено полезни са фибрите, поемани чрез пълнозърнестите храни, псилума (хуск) и ябълковия пектин. Пектинът има свойството да се свързва с оловото, образувайки неразтворими соли, като по този начин възпрепятства обратното му абсорбиране в организма. Препоръчителен е ежедневният обилен прием на фибри.
Калций – той е жизненоважен минерал, който има редица функции в нашия организъм.


Има отношение към предпазването от оловни натравяния, тъй като измества оловото от костите и предпазва от акумулирането му в чревния тракт.
Витамините от Б групата –  защитават имунната система. Тези витамини предпазват миелиновата обвивка на нервите от вредното въздействие на оловото.
Чесън – чесънът е известен като природен антибиотик. Той намалява кръвното налягане, почиства кръвоносните съдове, подпомага храносмилането и е отлично средство при белодробни и дихателни проблеми. Чесънът съдържа германий и селен и е в състояние да неутрализира тежките метали.
Цинк – цинкът е основен микроелемент, който помага за освобождаване от оловото и други токсини.

Други протектори срещу натрупване на тежки метали са люцерна, сарсапарила, келп, ехинацея, магданоз, люти чушки и др.
Разбира се можем да подпомогнем елиниминирането на токсините от тялото, като използваме и други изпитани методи.
Вече споменахме, че лимонът усилва свойствата на водата, но за още по-силен ефект можем добавим 1 ч. л. прясно настърган джинджифил. Друго важно нещо е да започваме деня си добре хидратирани, ако искаме да сме в добро здравословно състояние. Ето защо най-добрият старт на деня са 2 чаши топла вода.
Други полезни стъпки за детоксикацията са разтоварващите дни с консумация само на сокове. Според  Антъни Уилям (автор на книгата“Лечителят медиум“) основните съставки за такива сокове са целина, краставици и ябълки. Тази комбинация ни снабдява с оптималното съотношение минерални соли, калий и захар, като стабилизира глюкозните нива на организма, докато се чистим от токсините. По време на разтоварващия ден е добре сокът да се редува с приемане на вода.
Темата за детоксикацията на тялото е неизчерпаема, разбира се в нея включваме балансиран хранителен режим, физическа активност, масаж, медитация и много други.
Както разбрахме тежките метали са навсякъде в заобикалящата ни среда. Стана ясно, че с времето те се натрупват в организма и водят до тежки поражения. За да избегнем вредата от тях, са необходими от една страна да сведем до минимум излагането на тежки метали, а от друга – да се грижим за това да детоксикираме тялото си често. Нека не забравяме, че здравето ни зависи както от нашите действия, така и от нашите бездействия!

Общо
Какви билки са подходящи, за да се избавим от вредата на тежките метали
Заглавие
Какви билки са подходящи, за да се избавим от вредата на тежките метали
Описание
Важно нещо е да започваме деня си добре хидратирани, ако искаме да сме в добро здравословно състояние.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker