НовиниХранене и спорт

Какво се случва с тялото ако се ядат по 3-4 фурми дневно?

Имат високо минерално съдържание, което е от полза за много различни здравословни проблеми

Фурмите са свободни от холестерол и съдържат много малко мазнини.
Фурми – изключително полезни сладки тъмнокафяви плодове, които произхождат от палмовите дървета.

Фурми – изключително полезни сладки тъмнокафяви плодове, които произхождат от палмовите дървета. Те са пълни с хранителни фибри, протеини, въглехидрати и множество витамини и минерали, като витамин В1, В2, В3, В5, А1 и С. Също така те са богат източник на калций, калий, магнезий, манган, мед и желязо. Те осигуряват подходящо количество храна, така че ако включите в режима си 3-4 фурми с мляко рано сутрин е добър старт.

Здравни ползи от редовното приемане на плода
Намалява холестерола

Фурмите са свободни от холестерол и съдържат много малко мазнини. Включването им в малки количества в ежедневното ви хранене, може да ви помогне да подобрите нивата на холестерола и дори да съдейства за свалянето на килограми.
Нoщнa слепота
Ежедневната консумация на фурми помага за поддържането на здравето на очите и предотвратява заболявания като нощна слепота.


А паста/каша от листата на растението може да се втрива около и на очите или фурмите могат да бъдат приемани устно, за да се намали нощната слепота.
Увеличава енергията
Богати са на натурални захари като фрукоза, захароза и глюкоза. Идеалната закуска са за хора, които се нуждаят от бързи енергийни изблици. Много хора, включително и спортисти ядат фурми преди тренировка или се ангажират с дейности, които изискват високи нива на енергия.
Насърчава разграждането
Ако накиснете няколко фурми във вода и ги дъвчете ежедневно, вашата храносмилателна система ще бъде здрава. Препоръчват се на хора, които имат проблеми със запек.
Здраво сърце
Багот източник са на диетични фибри, които са от съществено значение за намаляването на лошия холестерол и общия холестерол. Те също са богат източник на калий, който е свързан с намаляването на сърдечните заболявания и инсулта.
Анемия
Имат високо минерално съдържание, което е от полза за много различни здравословни проблеми, но впечатляващите им нива на желязо ги прави идеалната диетична добавка за хора, страдащи от анемия. Високите нива на желязо балансират присъщата липса на желязо при анемични пациенти, повишавайки енергията и здравината, като същевременно намалява чувството на умора и мудност.
Стоматологично здраве
Фурмите съдържат флуор, важен химичен елемент, който потиска разпадането на зъбите чрез премахването на плаката, както и укрепването на зъбния емайл. Той е съставен от хидроксипатити, които стават устойчиви срещу разпадането на зъбите при контакт с флуор.
Интоксикация
Обикновено се използват като средство срещу алкохолна интоксикация. Фурмите осигуряват бързо облекчение и имат отрезвителен ефект в случай, че се чувствате така, сякаш сте консумирали голямо количество алкохол. Те могат да се използват и на следващата сутрин, за да се предотвратят тежки махмурлуци.
Укрепване на костите
Съдържат голямо количество калций, което укрепва и стимулира здравината на костите. Благодарение на богатия си калций, те се оказват най-добрата храна за предотвратяване на остеопорозата. Високите нива на калий намаляват загубата калций през бъбреците.
Сексуална издържливост
Известно е, че фурмите повишават сексуалната издръжливост. Трябва да се накиснат за една нощ в козе мляко и се смилат в същото това мляко на следващия ден. Към тази смес трябва да се добави кардамон и мед, за да се приготви тоник. Това е много полезно за повишаване на сексуалната издръжливост и стерилитета.

превод

Общо
Какво се случва с тялото ако се ядат по 3-4 фурми дневно?
Заглавие
Какво се случва с тялото ако се ядат по 3-4 фурми дневно?
Описание
Имат високо минерално съдържание, което е от полза за много различни здравословни проблеми.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker