Новини

Кръгла маса, дискусия и символичен маратон организира Каритас Русе

Каритас Русе организира кръгла маса и дискусия на тема – МИГРАЦИЯ И ОБРАЗОВАНИЕ. Събитието ще се проведе на 29 септември, вторник, от 11:00 в зала „Батенберг“ на Историческия музей.

Позитивно и задълбочено, с мисъл за другите и различните и с грижа за устойчивото развитие и ценностите на ООН ще обсъдим предизвикателствата и ползите за всички нас през призмата на образователната перспектива.

Модератор на събитието е Цвета Ненова, журналист, „Каритас“ Русе.

Ще бъде представено изданието „Българският миграционен парадокс. Позитивна интеграция на мигрантите и негативен политически дискурс“ Изследване и доклад на проф. Анна Кръстева.

Това е поредната дискусионна инициатива на „Каритас“ Русе, част от проекта MIND „Миграция, взаимодействие, развитие“. Преди това темата беше обсъждана с представители на бизнеса, културолози, активисти на гражданското общество.

На следващия ден 30 септември от 14:30 часа пред Вазата в Парка на младежта Каритас Русе организира символичен маратон за всички, които желаят да се включат  доброволно и с отворени очи и сърца. Пеша или с ролери, кънки, колелета или тротинетки… 

За трета поредна година Каритас Русе организира символичен маратон – част от проекта на Каритас Русе и Каритас България „Миграция, взаимодействие, развитие”. Проектът насочва вниманието на обществото към причините за миграцията, дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом, и правото на всеки човек да се чувства вкъщи, независимо къде се намира.

И кръглата маса, и символичният маратон са част от проекта MIND „Миграция, взаимодействие, развитие“, с участието на 12 “Каритас” организации от общо 11 европейски държави: „Каритас България“, „Каритас Австрия“, „Каритас Бавария“ (Германия), „Каритас Чехия“, „Каритас Холандия“, „Каритас Европа“, „Каритас Белгия“, „Каритас Италия“, „Каритас Португалия“, „Каритас Словакия“, „Каритас Словения“ и „Каритас Швеция“. Тригодишната инициатива се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Допринася за активното участие на европейското общество по въпроси и проблеми, свързани с устойчивото развитие, както и за повишаване осведомеността за връзката между миграцията и устойчивото развитие.

Общо
Кръгла маса, дискусия и символичен маратон организира Каритас Русе
Заглавие
Кръгла маса, дискусия и символичен маратон организира Каритас Русе
Описание
Тригодишната инициатива се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker