Новини

Лайка, мента и лимонена трева за отпускане на мускулите

Чувствайте се свободни да адаптирате и да си играете с рецептата

Освен лайка, има и други естествени мускулни релаксанти, включително черешов сок, боровинки, магнезий, хиропрактични корекции и др.
Чаят от лайка, по-специално, показва силна ефективност за отпускане на стегнати мускули и за осигуряване на общо усещане за релаксация.

Има безброй причини, поради които пиенето на чай може да бъде от полза както за вашето здраве, така и за благополучието ви, включително, това че чаят е богат на антиоксиданти, съдържа по-малко вредно количество кофеин отколкото кафето и дори има висок капацитет на абсорбция на кислородни радикали, което означава, че има способността да се бори със свободните радикали в организма.

Може би най-учудващо е, че някои видове чай дори действат като естествен мускулен релаксатор за всеки, който страда от мускулни спазми, крампи или други мускулни заболявания. Чаят от лайка, по-специално, показва силна ефективност за отпускане на стегнати мускули и за осигуряване на общо усещане за релаксация.
Конкретно, 36 познати флавоноиди в лайката са “опаковани” с противовъзпалителни свойства. Освен това, успокояващият ефект върху човешкото тяло изглежда допринася за по-бързо излекуване на мускулната тъкан.
Освен лайка, има и други естествени мускулни релаксанти, включително черешов сок, боровинки, магнезий, хиропрактични корекции и др. Две други, които имат особено значение за тази рецепта, са мента и етерично масло от лимонена трева.
Доказано е, че ментата е ефективна при облекчаване на болки в мускулите и болки в тялото и дори е доказано, че намалява главоболията, предизвикани от напрежение. Активната съставка в растението се нарича ментол, има болкоуспокояващи и противовъзпалителни компоненти, които помагат не само при болка и възпаление, но и подобряват кръвообращението.
Етеричното масло от лимонена трева също спомага за подобряване на кръвообращението, което помага да се намали тежестта на мускулните спазми и болки. Освен това лимонената трева придава различен аромат на чая, който му придава и различев вкус.


За да направите своя собствена чаша вкусен мускулно-релаксиращ чай от лайка, мента и лимонена трева, просто следвайте рецептата, представена по-долу.
Рецепта за чай от лайка, мента, лимонена трева
Съставки:
1 чаена лъжичка или 1 голяма чаена лъжичка чай от лайка (може да опитате и със сушени цветя от лайка)
236 мл. топла вода (колкото по-добро е качеството на вашата вода, толкова по-добър ще е чаят ви)
2-3 свежи листа от мента
1-2 капки етерично масло от лимонена трева
Стъпки:
1.Добавете пакетчето с чай или билката в любимата си чаша.
2.Добавете и пресни листа мента в чашата.
3.В отделен контейнер, оставете водата почти да кипне, но не съвсем (врящата вода има способността да изгори чая, което влияе отрицателно на аромата и ползите за здравето).
4.Изсипете горещата (но не и кипяща) вода в чашата си, като покриете чая и ментата.
5.Оставете чая да се запари за 5-10 минути (колкото по-дълго, толкова по-добре).
6.Добавете етерично масло от лимонена трева и разбъркайте докато се смесят ароматите.
7.Насладете се!
Чувствайте се свободни да адаптирате и да си играете с рецептата, за да намерите съотношенията, които работят най-добре за вас, но стига да имате лайка, мента и лимонова трева в сместа, вие сте длъжни да изпитате нейните отпускащи сили.

Общо
Лайка, мента и лимонена трева за отпускане на мускулите
Заглавие
Лайка, мента и лимонена трева за отпускане на мускулите
Описание
Чувствайте се свободни да адаптирате и да си играете с рецептата.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker