МедицинатаНовини

Водещи невролози обсъждат различни заболявания в Русе

Традиционният „Дунавски неврологичен форум” ще се проведе на 5 октомври

photo_verybig_1004874
Дунавски неврологичен форум

Традиционен „Дунавски неврологичен форум”, в който ще участват лекари–невролози от Северна България и от областните градове на Южна България, ще се проведе в Русе. Научно-практичната среща ще се проведе под егидата на кмета на Общината Пламен Стоилове и сдружение „Българско дружество по неврология”.

Научната конференция ще бъде открита официално на 5 октомври от 9 часа в  зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Темата на форума е „Синтетична неврология”, обхващаща интердисциплинарни проблеми в неврология, неврохирургия, кардиология и ревматология. Основните лекции са на теми – „Мозъчно-съдови инциденти: първична и вторична профилактика”, „Съвременно лечение на деменциите през 21 век”; „Главоболие”, „Паркинсонова болест”, „Нарушения на съня”, както и „Спонтанен дисцит: терапевтични проблеми, оперативно лечение”.

Лектори са водещите невролози в България: чл.кор. проф. д-р Иван Миланов, проф. д-р Лъчезар Трайков, проф. д-р Параскева Стаменова, доц. д-р Милена Миланова и  доц. д-р Румен Попов.

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker