Новини

Магнезият участва в 350 биохимични процеси в нашето тяло

Магнезият участва в 350 биохимични процеси в нашето тяло
Магнезият участва в 350 биохимични процеси в нашето тяло

Магнезият е елемент, изключително необходим за човешкото тяло.Той е участвал в 350 биохимични процеси – от храносмилането, мускулна работа, създаването на нови клетки, сърцето, мозъка, бъбреците, нервната система, производство на енергия, формирането на костите, и т.н. Липса на достатъчни количества магнезий може да доведе до доста неприятни последици. Ето защо възниква въпросът – къде и в кои храни се съдържа магнезий?
Изискването за магнезий е от 300 до 500 милиграма дневно. Това вещество се съдържа в конвенционална питейната вода, на разположение е в много храни. Ако човек следи внимателно хранителния си режим, яде зърнени храни, плодове и зеленчуци, ще е здрав.
В същото време и сънят е основна съставна част от живота на човека. Недоспиването води до това, че организмът не може да се възстанови след тежкия работен ден и като следствие – до лошо здраве, намалено внимание, уморен външен вид. А ако успеем да се наспим, точно обратното – и изглеждаме, и се чувстваме добре.
Напрегнатият ритъм на живот не способства за нормалния сън. След тежкия ден, ти се струва логично да спиш “като заклан”. Но в леглото започваш да се въртиш и да мислиш за всичко онова, което предстои на следващия ден.
Магнезият е един от най-важните микроелементи в нашия организъм, който може да помогне при проблеми със съня. Той играе важна роля в работата на централната нервна система, като осигурява нормалната нервно-мускулна проводимост и е част от основата за енергийния обмен.
Затова при недостиг на магнезий човек се уморява бързо, става раздразнителен, нарушава се неговият сън, а жените стават ревливи.
Магнезият постъпва в организма с хранителните продукти като пресни плодове, зеленчуци, ядки. За съжаление в съвременното хранене присъстват твърде малко продукти, богати на магнезий.
Кои храни съдържат магнезий?
1. семена
2. соя,
3. диня
4. какао
5. кафе на зърна
6. зърнени култури
4. зеленина
5. калмари и морски риби
6. ядки
7. сирене

Превод от руски език: Полина Иванова

Общо
Магнезият участва в 350 биохимични процеси в нашето тяло
Заглавие
Магнезият участва в 350 биохимични процеси в нашето тяло
Описание
Магнезият е елемент, изключително необходим за човешкото тяло.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker