Новини

МБАЛ „Бургасмед“ с последно поколение ангиографска система

Кардиологичното отделение с налична Инвазивна катетеризационна лаборатория на „Бургасмед“ разполага с възможности за цялостна диагностика на сърдечносъдовите заболявания

Отделението по кардиология на бургаската многопрофилна болница „Бургасмед“ се сдоби с последно поколение ангиограф. Системата „Artis one“ на един от световните лидери в производството на медицинска апаратура Siemens Healthineers е произведен 2019г. Тя предоставя най-съвременната възможност за пълно, цялостно, пълноценно и по-безопасно изследване на пациентите. 

Ангиографската система разполага с интегрирано 3D изобразяване, което предоставя едновременна обработка на текущо преглеждания пациент и един допълнителен пациент.
Само с натискането на един бутон „Artis one“ автоматично се адаптира безпроблемно към потребностите, специфични за конкретната процедура.

„Чрез новия ангиограф имаме възможност за осъществяване на коронарография, ангиографски изследвания на всички артерии, венозно изследване с цел различни диагностични уточнявания и терапевтични процедури. Можем да обхванем цялата гама сърдечно – съдови заболявания. Системата дава възможност и за диагностика и интервенционално лечение на пациенти с инсулт. Това е съвременна тенденция в пълноценното лечение на тази честа и инвалидизираща болест“, коментира д-р Петър Муховски, началник отделение по кардиология в МБАЛ „Бургасмед“. 

Ангиографията е метод за рентгеново изследване на съдовете, което позволява да се определи мястото на стеснението или запушването. Също така мястото и степента на патологичното разширение при аневризъм, наличие на вътрешен кръвоизлив, степен на разпространение на метастази и други болести, които няма как да се диагностицират по друг начин. 

Новата ангиографска система в МБАЛ „Бургасмед“ предлага средства за изобразяване от следващо поколение. Само с натискането на един бутон „Artis one“ автоматично се адаптира безпроблемно към потребностите, специфични за конкретната процедура. Интелигентната експлоатация е усъвършенствана чрез подлежащ на конфигуриране дисплей на нивото на очите. Той позволява взаимодействие със системата по изцяло нов, интуитивен начин. Процедурите, които могат да се извършват с „Artis one“ включват сърдечна ангиография, невро-ангиография, обща ангиография, ротационна ангиография, многоцелева ангиография и рентгенови / флуорскопски процедури за цялото тяло. Има и поддръжка на процедури до масата, например за крайниците на пациента или хибридни процедури. Ангиографската система разполага с интегрирано 3D изобразяване, което предоставя едновременна обработка на текущо преглеждания пациент и един допълнителен пациент. Системата разполага и с функцията „Dyna3D“- основната техника на Siemens за реконструиране на 3D набори от данни, получени чрез ход на 3D графия, чрез която се визуализират висококонтрастни детайли, като кости, клипсове, съдове и др. 

“Кардиологичното отделение с налична Инвазивна катетеризационна лаборатория на „Бургасмед“ разполага с възможности за цялостна диагностика на сърдечносъдовите заболявания. ЕХО КГ апарати с възможности за изследване на пациента по съвременни кардиологични стандарти, рутинни ЕКГ апарати. Съвременната ангиографска система от ново поколение, работи на територията на болницата от декември 2019г. Тя е с обширен пакет с допълнителни възможности и програми за цялостно и по-безопасно изследване на пациентите. В отделението могат да бъдат решени пълната гама на диагностичните проблеми при пациенти със сърдечно-съдови заболявания, както и да бъде проведено адекватно лечение според съвременните световни стандарти “, уточнява д-р Муховски.

Общо
МБАЛ „Бургасмед“ с последно поколение ангиографска система
Заглавие
МБАЛ „Бургасмед“ с последно поколение ангиографска система
Описание
Системата разполага и с функцията „Dyna3D“- основната техника на Siemens за реконструиране на 3D набори от данни, получени чрез ход на 3D графия, чрез която се визуализират висококонтрастни детайли, като кости, клипсове, съдове.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker