МедицинатаНовини

Д-р Даринка Йорданова е номинирана за приза „Семеен лекар на годината”

Русенски лекар номиниран за приза "Семеен лекар на годината".
Русенски лекар номиниран за приза „Семеен лекар на годината“.

Русенски доктор е номиниран за приза „Семеен лекар на годината” на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Това е д-р Даринка Йорданова. Нейна конкуренция в тази категория са колегите й от Пещера и Плевен. Очаква се победителят да бъде обявен в събота на 16 ноември по време на кръглата маса на тема: “ОБЩАТА МЕДИЦИНА И ПРАКТИКА – РОЛЯ И МЯСТО В БЪЛГАРСКАТА СИСТЕМА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ПЕРСПЕКТИВИ“ в Пловдив.
Акцентът на форума ще бъде поставен върху аутизма, но ще бъде обсъдено и детското нервно-психическо развитие като цяло. Ще бъдат анализирани и нарушенията в нервно-психическото развитие на подрастващите, методите за скрининг на аутизъм, видовете нарушения в развитието и поведението на общопрактикуващите лекари при умствена изостаналост.
Очаква се участие в дискусията да вземат: д-р Нигяр Сахлим Джафер (Председател на Парламентарната комисия по здравеопазването), д-р Емил Райнов (Зам.-Председател на Парламентарната комисия по здравеопазването), д-р Даниела Дариткова (Член на Парламентарната комисия по здравеопазването), д-р Бойко Пенков (Зам.-Министър на здравеопазването), д-р Румяна Тодорова (Управител на НЗОК).

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker