Новини

„МЕДИКА“ с мил жест към своите професионалисти по здравни грижи

В Световния ден на сестринството и официалния празник на всички специалисти по здравни грижи – 12 май, Лечебни заведения „Медика“ напомниха по нестандартен начин на екипа си колко много ценят професионалистите, които са най-близо до пациентите. В коридорите на структурите са инсталирани над 20 арт огледала. Поглеждайки в тях специалистите виждат редом с образа си и надпис „Красивите лица на милосърдието“, което е и мотото на тазгодишната инициатива, посветена на празника.

Чрез този жест на признателност ръководството цели да покаже на медицинските сестри, че дори лицата им да остават скрити зад маските, добротата и милосърдието искрят през очите им.  Красотата не е само външен белег, а излъчването на човещина, благост и готовност за помощ. Инициативата е и препратка към идеята, с която свикваме още от детските приказки, че добрият човек е и красив. Самата сестринска професия символизира състрадание и светлина. Не случайно, според редица класации в интернет, медицинските сестри са едни от най-красивите жени.

На арт огледалата ще се радват както екипът, така и пациентите. От „Медика“ изразиха надеждата си, че, поглеждайки в тях, болните ще си припомнят за тези, които са им помогнали.

Към момента специалистите по здравни грижи, които работят в структурите на Лечебни заведения „Медика“, са над 300. Средната им възраст е 41 години. Редом с тях стаж, клинични практики и практически упражнения провеждат и над 250 студенти, които се обучават за медицински сестри, акушерки и лекарски асистенти в РУ „Ангел Кънчев“. На 12 май, заедно с дамите в „Медика“, празнуваха и над 10 мъже – фелдшери, рентгенови лаборанти, медицински сестри и рехабилитатори.

Общо
„МЕДИКА“ с мил жест към своите професионалисти по здравни грижи по случай празника им
Заглавие
„МЕДИКА“ с мил жест към своите професионалисти по здравни грижи по случай празника им
Описание
Чрез този жест на признателност ръководството цели да покаже на медицинските сестри, че дори лицата им да остават скрити зад маските, добротата и милосърдието искрят през очите им.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker