НовиниХранене и спорт

Милиони хора по света използват Тайчи и Цигун, за да укрепват здравето си

Тайчи и Цигун демонстрираха на Кея
Тайчи и Цигун демонстрираха на Кея

Русе се включи в световната вълна от  положителна енергия, която заля земята в Деня на Тайчи и Цигун. Събитието  се случва за първи път в крайдунавския град, благодарение на инициативата на Сдружението за хармонично развитие на човека- BMST.

На 26 април, последната събота от пролетния месец, 20-ина негови членове се събраха на кея, в градинката до детската площадка, на открита тренировка по  Тайчи и Цигун. Урокът по тези древни китайски изкуства бе воден от супервайзора на  BMST и главен преподавател по Тайчи и Цигун Теодор Недев.

С Тай чи и Цигун хората прегръщат мъдростта от всички култури на света
С Тайчи и Цигун хората прегръщат мъдростта от всички култури на света

Световният ден на Тайчи и Цигун се отбелязва от 15 години в над 70 страни по света. В този ден, точно в 10 часа,  всички хора, практикуващи древните  китайски изкуства, излизат  на открито сред природата, за да демонстрират своите умения. Така се образува мощна вълна от положителна енергия, която залива земята, като я изчиства от негативното и я зарежда с позитивна сила. По този начин практикуващите помагат на Доброто да засили своите позиции и хората да се обичат повече, обясняват от сдружението. Целта, която сме си поставили, заедно с многобройни организации от цял свят, е да осигурим изцеление и нова визия за нашия свят,  споделя Теодор Недев. Също така искаме хората да разберат, че възникват все повече медицински изледвания, разкриващи здравословните ползи от Тайчи и Цигун. Освен в сферата на здравеопазването, тези древни китайски практики са незаменими в бизнеса, образованието, дори при рехабилитацията на престъпници и наркомани. Освен това, с Тайчи и Цигун  насърчаваме хората да прегърнат мъдростта от всички култури на света. Благодарим на традиционната китайска култура за даровете на Тайчи и Цигун към човечеството, казва още Теодор Недев.

Публикация на Харвардския Медицински Факултет,  нарича Tайчи “лекарства в движение”,  които могат да помогнат за безброй здравословни проблеми. Популярността и на двете практики се увеличава, а изследвания показват, че те могат да спасят безброй хора и да спестят милиарди разходи за здравеопазване.  Kъм момента 2,5 милиона американци  използват Тайчи и Цигун  за укрепване на своето здраве.

Първото отбелязване на Световния ден на Тайчи и Цигун се организира в Канзас през 1999 г. Оттогава, ежегодно в празника се включват стотици градове от над 80 държави, сред които Пекин, Ню Йорк, Милано и много други. Тази година за първи път участва и Русе, благодарение на Body Mind and Soul Training.

Автор и снимки Валентина Караджова  

 

Общо
Милиони хора по света използват Тайчи и Цигун, за да укрепват здравето си
Заглавие
Милиони хора по света използват Тайчи и Цигун, за да укрепват здравето си
Описание
Урокът по тези древни китайски изкуства бе воден от главен преподавател по Тайчи и Цигун Теодор Недев
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker