Новини

МЛАДЕЖИ ДОБАВИХА ЗНАНИЯ В ОБРАЗОВАТЕЛНА КАМПАНИЯ ПО ПРОЕКТ „ПО ПЪТЯ НАПРЕД – ЗДРАВИ И ОТГОВОРНИ“

Образователна кампания „Запознай се със зависимостите, за да бъдеш независим“ обхвана 90 млади хора в реална среда и достигна повече от 3000 младежи в електронна среда с неформално образование по проект № НПИМД-Н2-Т2-067/2021 „По пътя напред – здрави и отговорни“. Той се изпълнява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2021 по Договор № 25-00-45/30.03.2021. от Сдружение „МИА – Мениджмънт. Изкуство. Анимации“.

Обучителни сесии

Шест петдневни обучителни сесии се проведоха на терени във външна и планинска среда, каквато щедро предоставя Природен Парк Витоша.  Целта е да концентрира по-успешно вниманието на младежите и да ги отдалечи еднакво от стереотипите на ежедневието им. Участниците добавиха знания и ключови умения за себеразбиране, личен избор и сигурност в аспекта на социално отговорното поведение.

Различни гледни точки

Обучителите редуваха образователни форми и стратегии за показване на зависимостите от различни гледни точки, за да предизвикат нестандартно мислене. Активност и да насърчат у младежите природосъобразни нагласи и желание за превантивно поведение. Програмата се фокусира не само върху опасността от пристрастяване към алкохол, тютюнопушене и наркотици. Но и върху съвременните  форми на дигитална зависимост (интернет, смарт-устройства, компютърни игри и др.).

Публикации

С поредица публикации във виртуалното пространство като видеоклипове, презентации, електронни статии и анкети, образователното съдържание достигна до над 3000 младежи в цялата страна. С тези първи резултати проектът „По пътя напред – здрави и отговорни“ постига заложените цели и индикатори за успех. Проектът предоставя знания, умения и подкрепяща среда на младите хора за разпознаване и преодоляване на зависимости в съответствие с техните потребности и интереси.

Финално анкетно проучване

Финалното за дейността анкетно проучване на участниците в реална среда обобщи, че младежите са добавили знания. Чувстват повече увереност в себе си и разбиране на своя вътрешен свят. Стимулира се тяхната самодисциплина, желание за развитие и социално отговорно поведение. Специален фокус има към младежи в неравностойно положение. Проектът предоставя грижа за участниците с нисък социално-икономически статус, които са над 30% от общия брой.

Предстоят дейности за спортна и творческа активност. Те ще формират атмосфера за социално отговорен стандарт на живот като алтернатива на рисково поведение. 

Общо
МЛАДЕЖИ ДОБАВИХА ЗНАНИЯ В ОБРАЗОВАТЕЛНА КАМПАНИЯ ПО ПРОЕКТ „ПО ПЪТЯ НАПРЕД – ЗДРАВИ И ОТГОВОРНИ“
Заглавие
МЛАДЕЖИ ДОБАВИХА ЗНАНИЯ В ОБРАЗОВАТЕЛНА КАМПАНИЯ ПО ПРОЕКТ „ПО ПЪТЯ НАПРЕД – ЗДРАВИ И ОТГОВОРНИ“
Описание
Участниците добавиха знания и ключови умения за себеразбиране, личен избор и сигурност в аспекта на социално отговорното поведение.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker