Новини

Екип на ВМА долетя с хеликоптер в Русе да спаси млада жена

След 3-часова операция е отстранен атипичен тумор на черния дроб

Лекари от Военномедицинска академия- София долетяха с хеликоптер до многопрофилната болница в Русе, за да извършат животоспасяваща операция на 33-годишна жена.
Лекари от ВМА -София долетяха с хеликоптер до многопрофилната болница в Русе, за да извършат животоспасяваща операция на 33-годишна жена.

Лекари от Военномедицинска академия- София долетяха с хеликоптер до многопрофилната болница в Русе, за да извършат животоспасяваща операция на 33-годишна жена, съобщи Mediapool.
Младата жена била приета в хуриргичното отделение в Русе в тежко състояние, с опасност за живота. Диагнозата й била рядък атипичен тумор на черния дроб. Тя била поставена преди 6 месеца, когато родила второто си дете, а сега състоянието й рязко се влошило. Заради това пациентката нямало как да бъде транспортирана до столицата, а сложната операция, която се налагала не била по силите на русенския екип.
„Туморът бе разположен в един от по-трудно достъпните сегменти, с ерозия на голям кръвоносен съд. Жената бе в хеморагичен шок, който не може да бъде овладян консервативно“, обясни началникът на хирургията д-р Симеон Симеонов.
Това наложило във вторник вечерта да се потърси консултация със специалисти от Военномедицинска академия-София.
Веднага е бил организиран транспорт от София с хеликоптер на Центъра за спешна медицинска помощ, който е долетял в Русе заедно с проф. Никола Владов, национален консултант и водещ хирург по жлъчно-чернодробна хирургия, както и с колегата му проф. Михайлов.
Тежката операция е продължила близо 3 часа. В екипа освен столичните светила са участвали хирурзи от русенската болница- шефът на хирургичното отделение д-р Симеон Симеонов и д-р Галена Донева.
При операцията туморът е бил отстранен, кървенето е било овладяно и жената е в стабилно състояние. Тя диша самостоятелно и е със стабилни хемопоказатели.

Общо
Екип на ВМА долетя с хеликоптер в Русе да спаси млада жена
Заглавие
Екип на ВМА долетя с хеликоптер в Русе да спаси млада жена
Описание
След 3-часова операция е отстранен атипичен тумор на черния дроб
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker