Новини

Майчин дом с ценно дарение за недоносените бебета

Събитието е насрочено за 11.30 ч. в Клиника по неонатология на софийската болница

Майчин дом
Ценно дарение за недоносените бебета ще получи утре официално Клиниката по неонатология в столичната УАГБ „Майчин дом”.

Ценно дарение за недоносените бебета ще получи днес официално Клиниката по неонатология в столичната УАГБ Майчин дом.

През миналата година фондация „Нашите недоносени деца“ и Сдружение „Дамски форум” организираха благотворителен търг, на който бяха събрани 10 500 лв. „С тези пари, решихме да подкрепим отделението по неонатология на Майчин дом, което е най-голямото в България. С парите закупихме билирубинометър, който ще се ползва от отделението на проф. Слънчева, а утре ще бъде официално предаден от председателя на Сдружение „Дамски Форум” Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК, съобщи Нина Николова, председател на фондацията.
Събитието е насрочено за 11.30 ч. в Клиника по неонатология Майчин дом.
В „Дамски форум” членуват дами, които заемат високи ръководни позиции или развиват успешно собствен бизнес. Целта участничите в сдружението е да споделят натрупания опит, да обменят идеи с членовете и да работят в посока развиване на обществото и позицията на жената в него. Имат желание да помагат на младите надежди на България с амбиции и стремежи да постигнат успехи и високо професионално ниво.
Сдружението е създадено в края на декември 2009 и официално е вписано в Търговския регистър от януари 2010 г.
Основните цели на Сдружение „Дамски Форум” са: да създава условия за професионална реализация и всестранно усъвършенстване на жените, занимаващи се с бизнес; да развива и защитава интересите на членовете си в съответствие със законите и неговия устав; да организира дискусии, форуми, кръгла маса и събития в подкрепа на целите на Сдружението, включително и международни мероприятия; да работи за утвърждаване на жената като фактор в изграждането на гражданското общество, явяващо се гарант за демокрацията; да осигурява сътрудничество с други неправителствени и държавни органи и организации за подпомагане изявите на членовете си.
Сдружението постига целите си чрез създаване на условия за делови, културни и социални контакти между членовете на клуба, както и между тях и други физически и юридически лица; организация на срещи, редовни събития, дискусии и семинари; взаимодействия с органите на местното и държавно управление; установяване на връзка със сродни и чуждестранни организации и органи на международни организации; съдействие за установяване на възможности за участие на жените в стопанския и културен живот под формата на различни изяви /концерти, спектакли, изложби, бизнес срещи и др./; стимулация на равноправното гражданско участие на жените в общество; организация на разрешени от закона дейности за реализиране на приходи с цел осъществяване на целите, задачите и дейността на сдружението; разработване и популяризация на собствени инициативи, свързани с идеите и целите си, участия в благотворителни инициативи; ангажираност на личностния и професионален потенциал на членовете в полза на обществото.

Общо
„Майчин дом“ с ценно дарение за недоносените бебета
Заглавие
„Майчин дом“ с ценно дарение за недоносените бебета
Описание
Събитието е насрочено за 11.30 ч. в Клиника по неонатология на софийската болница.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker