Деца и родителиНовини

Майки на деца с увреждания гарантирано да са лични асистенти

Калина Крумова: „Евромайки” предлага без ДДС за бебешки стоки

Калина Крумова: Майки на деца с увреждания гарантирано да са лични асистенти.
Калина Крумова: Майки на деца с увреждания гарантирано да са лични асистенти.

Майки на деца с увреждания гарантирано да са техни лични асистенти. Това е едно от исканията, които бившата депутатка Калина Крумова чува на всички свои срещи в страната във връзка с платформата „Евромайки” на новия политически проект на Николай Бареков „България без цензура”.
И в Русе майки на деца и младежи с ментални увреждания настояха за законодателни промени, които да им осигурят достоен живот: без невъзможност да получават средства за личен асистент, при положение че и без друго се грижат за болните си деца, без унизителното ходене на ТЕЛК периодично, когато е повече от ясно, че състоянието на увредените няма да се подобри и без редица други абсурди, с които онеправданите се сблъскват ежедневно.
Калина Крумова коментира, че инициативата „Евромайки” цели да чуе проблемите от хората и да потърси решение. Намеренията ни са дългосрочни, няма да приключим с евроизборите, защото смятаме, че в контекста на демографската криза България се нуждае от цял комплекс здравни, социални и образователни мерки, които да променят лошите тенденции, каза бившата водеща.
Държавата да плаща социални надбавки за деца на родители с висше образование, безплатни лекарства за деца до 7 години, да се създаде фонд за репродуктивно здраве, чрез който да се финансират задължителни изследвания, за да могат рано да се установят проблемите. Истината е, че все повече жени и мъже имат репродуктивни проблеми, но много често те дори не са идентифицирани, защото изследванията са много скъпи и те не могат да си ги позволят, коментира Калина Крумова. Тя заяви още, че смята за редно да няма данък върху детските стоки както в Англия или поне той да е диференциран. Експерти изчислили, че ако ДДС-то върху детските стоки отпадне, в бюджета няма да влезат 350 млн. лева. Те обаче ще останат в българските семейства, които биха ги инвестирали в нещо полезно.
На срещата в Русе освен Калина Крумова говори и психологът проф. Петър Иванов от Центъра за демографски изследвания. Той сподели пред аудиторията: българката има по 1,5 дете, което не може да компенсира страшното темпо, с което българският народ се топи. С 64 000 души намаляваме годишно, а на всеки 2 години през последните 10 години се раждат с 10 000 по-малко бебета. Обяснението му за това е систематичният геноцид на политиците над българския народ през последните над 20 години.

Етикети

Подобни публикации

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker