Новини

Над 1900 ученици и 141 преподаватели от Русенско са участвали в Европейския ден на спорта през 2020-та

Областната управа със сертификат за принос при организирането на събитието

Повече от 1900 ученици и 141 преподаватели от 14 учебни заведения на територията на област Русе се включиха в инициативата Европейски ден на спорта, която се проведе на 25-и септември миналата година за шести пореден път в страната. Те имаха възможността да практикуват всякакви видове физическа активност, спорт и игри, но при стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки. Поради ограниченията и невъзможността за събиране на едно място на повече хора специално внимание беше отделено и на широкото отразяване на всяко от събитията в социалните медии. Независимо от пандемията няма сериозна разлика в бройката на участниците в инициативата през последните години в региона.

Начинание

Училищата от Русенско, които избраха да се присъединят към начинанието са ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Отец Паисий“, Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, СУ „Възраждане“, СУ „Йордан Йовков“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, Начално училище „П.Р. Славейков“, както и професионалната гимназия в Бяла, ОУ „П.Р. Славейков“ в Обретеник, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Полско Косово, а също така АГ „Гео Милев“, МГ „Баба Тонка“ и ОУ „Иван Вазов“. Последните три училища се нареждат сред отличниците в областта, като от ОУ „Иван Вазов“ са провели девет различни събития в рамките на три часа, а в тях са участвали над 400 деца. Споменатите 14 училища от региона ще получат сертификати за участие от организаторите сдружение „БГ Бъди активен“. От там осигуряват и онлайн достъп до наръчници, презентации и други електронни ресурси, които могат да бъдат в помощ на учебните заведения при организирането на спортни празници.

Спорт в училище

На национално ниво част от инициативата са били 390 учебни заведения, над 77 000 ученици и близо 8000 преподаватели. Амбицията на организаторите е тази година всички учебни заведения от България на 24-и септември да станат част от Европейския ден на спорта в училище.

Припомняме, че инициативата се реализира в рамките на Европейската седмица на спорта и през 2020-та отново беше подкрепена от Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването, както и от множество други институции, сред които е и Областна администрация Русе. Областният управител Галин Григоров изказва благодарност на участниците и заявява готовност администрацията да продължи да оказва подкрепа при реализирането на подобни мероприятия. За принос към инициативата екипът на Областна администрация Русе беше отличен със сертификат от организаторите. Те изказват благодарност на Григоров и на екипа на администрацията за оказаното съдействие за разпространението на информация относно предвидените събития.

Бъди активен

По-подробна информация за всички минали и предстоящи събития може да бъде открита на сайта на сдружение „БГ Бъди активен“ – www.bgbeactive.org.

Не по-малко интересен факт е, че през 2019-та година в инициативата са участвали повече от 400 учебни заведения от страната, като в рамките на един ден към движението и спорта са били привлечени над 95 000 ученици. Тогава извън България в кампанията са се включили повече от 9000 училища от 44 държави по цял свят. Така в рамките на 120 минути физически активни са били над 3 милиона младежи.

Общо
Над 1900 ученици и 141 преподаватели от Русенско са участвали в Европейския ден на спорта през 2020-та
Заглавие
Над 1900 ученици и 141 преподаватели от Русенско са участвали в Европейския ден на спорта през 2020-та
Описание
Областната управа със сертификат за принос при организирането на събитието.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker