Новини

Над 270 души получиха помощ в „МЕДИКА“ по празниците

По време на коледно-новогодишните празници 273-ма души са получили помощ в Отделение по Спешна медицина на УМБАЛ „Медика Русе“. Лечебното заведение са посетили жители на областите Русе, Силистра, Разград и Търговище. Част от тях са пристигнали сами в болницата, а други са докарани от дежурните екипи на ЦСМП. 103-ма са хоспитализираните в отделенията на Лечебни заведения „Медика“, а на останалите е оказана необходимата първа помощ, назначена е терапия и домашно лечение.

Над 270 души получиха помощ в „МЕДИКА“ по празниците.
Сърдечното здраве на пациентите, потърсили помощ в „МЕДИКА“ по празниците е по-добро в сравнение с миналата година.

От хоспитализираните по спешност за 9-те дни, най-многобройни са били пациентите на Нервно отделение, следвани от пациентите на Вътрешно отделение, отделение по Хирургия и Кардиологично отделение.

Сърдечното здраве на пациентите, потърсили помощ в „МЕДИКА“ по празниците е по-добро в сравнение с миналата година. В кардиологична болница „Медика Кор“ са приети 6 случаи на остър миокарден инфаркт. Двама от тях са жители на силистренска област, двама на русенска и по един от областите Търговище и Разград. За сравнение същият брой пациенти с инфаркт са били приети само за един ден (вечерта преди Рождество) на 2018 година.

Най-възрастният пациент на болницата в интервала от 24-ти декември на вече изминалата 2019 г. до първия ден на новата 2020 г. е бил на 87 години, а най-младият – на година и един месец. Детето е получило изгаряне при битов инцидент. Децата, пострадали от изгаряне са общо 3, всички на възраст между една и две години. Няма случаи на пострадали от пиротехнически изделия.

В празничните дни в болница „МЕДИКА“ са се родили 5 бебета – 3 момичета и 2 момчета.

Екипът на Лечебни заведения „Медика“ пожелава на всички успешна нова година, изпълнена със здраве!

Общо
Над 270 души получиха помощ в „МЕДИКА“ по празниците
Заглавие
Над 270 души получиха помощ в „МЕДИКА“ по празниците
Описание
Сърдечното здраве на пациентите, потърсили помощ в „МЕДИКА“ по празниците е по-добро в сравнение с миналата година.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker