Новини

Нов кризисен център ще помага на хора, преживели насилие и трафик

Кризисен център ще приютява лица, преживели домашно насилие.
Кризисен център ще приютява лица, преживели домашно насилие.

Кризисен център ще приютява лица, преживели домашно насилие, жертви на вътрешен или външен трафик с цел трудова, сексуална или друга форма на експлоатация. Това е нова за Община Русе социална услуга, която се разкрива със заповед на директора на Агенцията за социално подпомагане и ще се реализира в партньорство със Сдружение „Център Динамика“. Новият тип услуга бе представена днес на нарочна среща с медиите от заместник-кмета по хуманитарни дейности г-н Иван Григоров, директора на Дирекция „Здравни и социални дейности“ г-жа Мариела Личева и управителя на Сдружение „Център Динамика“ г-жа Деана Димова.
Кризисният център е социална услуга с резидентен тип – предоставя се за срок до 6 месеца. Там ще могат да се настаняват и деца до 18 години, които също са станали жертви на насилие и трафик, придружени от родители. По предварително разработени вече програми ( „Настаняване и хуманитарна помощ“; „Социална работа по случай“; „Консултации“; „Юридическа подкрепа и представителство“) на пострадалите ще бъде оказана индивидуална помощ, задоволяване на ежедневните потребности, извършване на правни консултации и социално-психологическа помощ.
Кризисният център е с капацитет от осем места. Приоритетно в него ще се настаняват лица, нуждаещи се от помощ и подкрепа, от община Русе и област Русе, но е възможно да бъдат насочвани и случаи от други райони на страната.
Новата социална услуга е с делегиран бюджет от 64 000 лв. на година. В ремонтирания вече кризисен център ще работят управител и социални работници, ще бъдат ползвани консултациите също на психолог, юрист и лекар. Телефоните на Кризисния център са 082/82 67 70 и 082/58 67 70.

Общо
Нов кризисен център ще помага на хора, преживели насилие и трафик
Заглавие
Нов кризисен център ще помага на хора, преживели насилие и трафик
Описание
Кризисният център е социална услуга с резидентен тип – предоставя се за срок до 6 месеца.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker