Новини

ОАЕ ще открият болница на Марс за космонавти

Друга технология, която емирството предстои да въведе в медицината в бъдеще, е изкуственият интелект

Друга технология, която емирството предстои да въведе в медицината в бъдеще, е изкуственият интелект.
Първата болница в Космоса планира да създаде Министерството на здравеопазването на Обединените арабски емирства.

Първата болница в Космоса планира да създаде Министерството на здравеопазването на Обединените арабски емирства, съобщава местното издание Khaleej Times, цитирано от National Geographic и РИА Новости. Проектът Emirates Space Hospital е част от националната космическа програма на ОАЕ.

„Космонавтите ще получат медицинско лечение в Космоса, но то ще бъде контролирано от Земята с помощта на нанотехнологии“, заяви говорителката на министерството д-р Култъм ал Белуши. Така телемедицината ще се използва и отвъд нашата планета. По думите на д-р Белуши хирурзите ще трябва да инжектират нанороботи в кръвта на космонавтите. „Това ще сложи край на необходимостта от хирургическа намеса, тъй като нанороботите ще търсят болните клетки и ще ги ремонтират вътрешно“, казва тя. Жизненоважните статистически данни за астронавтите ще бъдат получени само чрез сканирането им.
Проектът ще бъде тестван на Земята и ще бъде използван на Марс през 2020 година, когато започва марсианската мисия на ОАЕ .
Друга технология, която емирството предстои да въведе в медицината в бъдеще, е изкуственият интелект. Абдул Рахман бин Мохамед ал Оуаис, министър на здравеопазването и превенцията, заявява, че като се възползва от силата на технологиите от ново поколение, ОАЕ ще реализира своята Стратегия за изкуствен интелект. Правителството ще се стреми в страната да се предоставят здравни и хирургически услуги дистанционно, както и денонощни интелигентни медицински решения. Министърът добавя, че най-важните приоритети на страната остават борбата и предотвратяването на разпространението на хронични и незаразни болести като рака. Учени работели над революционна техника за откриване и лечение на рак. За отделяне на раковите клетки ще се използват магнитни полета. Техниката щяла да бъде разработена до края на тази година, което ще позволи персонализирано лечение.

Общо
ОАЕ ще открият болница на Марс за космонавти
Заглавие
ОАЕ ще открият болница на Марс за космонавти
Описание
Друга технология, която емирството предстои да въведе в медицината в бъдеще, е изкуственият интелект.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker