НовиниОт природата

С океанска вода лекуват в Испания тежки заболявания

Д-р Мария Папазова: Водата от Черно море не става, но може да се ползва разтвор на хималайска сол

Океанската вода действа върху човешките клетки.
Океанската вода действа върху човешките клетки.

Океанската вода има антибиотични, антивъзпалителни свойства, осигурява на клетките всички необходими минерали и представлява шперц, който отключва възможностите на организма за самолечение. Защо и по какъв начин океанската вода действа върху човешките клетки, разказаха д-р Мария Папазова и д-р Байестер от Университета в Аликанте, Испания, в предаването „На кафе”.
Онова, което прави океанската вода лечебна, е нейният състав. Тя съдържа 78 минерала, разтворени в нея под формата на йони, което позволява полезните вещества лесно да се усвояват от клетката. Резултатът е положително въздействие върху кръвта, хормоните, имунната система, обмяната на веществата..
Интересното е, че океанската вода много прилича на кръвната плазма.
Пръв тази прилика открива през 1895 г. френският биолог д-р Рене Кинтон. Две години по-късно той демонстрира, че човешки бели кръвни телца продължават да живеят добре извън тялото в морска вода. Д-р Папазова разказа за уникален експеримент на д-р Кинтон, благодарение начиито резултати, той спасил много човешки животи през Първата световна война. Французинът източил кръвта на куче и му влял океанска вода. Опитът бил успешен, след това кучето живяло още 5 години.
Освен полезните минерали океанската вода носи първичен ДНК спомен. Законът на осмозата прелива съдържанието от клетката извън нея и клетката се нахранва, обяснява още д-р Папазова и специално подчертава, че при продължителен минерален дисбаланс в организма, настъпват болестни изменения.

Д-р Папазова разказа за уникален експеримент на д-р Кинтон, благодарение начиито резултати, той спасил много човешки животи през Първата световна война.
Д-р Папазова разказа за уникален експеримент на д-р Кинтон, благодарение начиито резултати, той спасил много човешки животи през Първата световна война.

За лечение, разбира се, не се изполва каква да е океанска вода. Както обясни д-р Байестер, който беше включен по скайп, тя се вади само от определени чисти зони, но това не е единствената им характеристика. Водата се вади от места, където има водовъртеж, от 30 метра разстояние от повърхността и на 10 метра над дъното. Там трябва да има и силна концентрация на фитопланктон. За да се използва за лечебни цели, първо тя се изследва, минава през студена стерилизация и се пречиства от микроорганизми, поясни испанският лекар, който използва такава вода при лечението на пациенти.
Д-р Байестер обаче е категоричен: „С океанска вода не лекуваме заболявания, а повишаваме имунитета”. Разказва, че обикновено я използват при деца с хрема и грип, при жени в менопауза, при артроза, при спортисти и хора с професии, които водят до обилно изпотяване, тъй като с нея в организма им се възстановява минералният баланс. Изключително успешно от нея се повлиявали и хората с автоимунни заболявания, като например при дефицит на имуноглоболин А и особено при деца. Положителн ефект се наблюдавал и при неврологичните дегенеративни заболявания като Алцхаймер и Паркинсон, дори при аутизъм. Д-р Байестер сподели, че след 18 месеца ежедневен прием на океанска вода при болни от аутизъм се установило когнитивно подобрение.
Бил направен експеримент и с болни от Алцхаймер. Участниците в него били разделени на две групи- в едната пиели океанска вода, в другата – не. При тези, които не употребявали океанска вода, след време заболяването се задълбочило, докато при другите общото им състояние се подобрило. Д-р Байестер поясни, че при неврологичните заболявания тази вода трябва да се пие 7 години, тъй като през този период всички клетки се обновяват.
Испанският специалист съобщи още, че при различните заболявания се използват различни разтвори – хипертоничен или изотоничен. При първия осмотичното налягане е по-голямо от това на кръвта, а при изотоничния е еднакво с това на кръвта. При изотоничния концентрацията на разтвора е 0,9 на 1000, а при хипертоничния концентрацията е по-голяма.
По време на предаването бяха показани хора с различни заболявания, които са се излекували или повлияли положително с океанска вода- с високо кръвно налягане, астма, ошипяване, множествена склероза. Дори пациентка със злокачествен меланом и тумор в левия бял дроб! Тя разказа, че само след 2 седмици и 4 дена употреба на океанска вода туморът в дроба й изчезнал. Според д-р Папазова това се дължи на факта, че в организма ни има „чип” за самоизцеление, който водата е задействала.
Особено интересен беше разказът на спортистката Мария Хесус, която 19-годишна заболява от ревматоиден артрит. Започва обичайното лечение, но медиците не й дават надежди. Малко по-късно се оказва, че е бременна и трябва да спре лекарствата. След раждането тя е на легло, не може да прави почти нищо самостоятелно. 10 години я лекуват по традиционния начин, а 2 от тях тя е с постоянна температура. Един ден отива като зрител на едно състезание и там двама мъже й предлагат да пробва с океанска вода. Решава, че няма какво да губи и започва да пие 3 пъти на ден изотоничен разтвор с 10 мл океанска вода 30 минути преди хранене. След 7 месеца получава подобрение- първо й изчезна температурата, после мускулните схващания, започва сама да се храни, отпадат обичайните кризи. След още 3 месеца спира лекарствата, сега продължава да пие океанска вода и дори започва да мисли отново да спортува.
В България такава вода няма, водата от Черно море не става, защото то е твърде замърсено и не може да се пречиства като океана. Д-р Мария Папазова обаче дава алтернатива- разтвор с хималайска сол. Тя твърди, че би могла да се използва и морска сол на кристали, но такава която не е минала през никаква обработка. И дава рецепта за приготвяне на соле в домашни условия.
В 3-литров стъклен буркан се слагат 2 супени лъжици хималайска сол /за предпочитане на кристали/, а след това той се напълва с вода догоре. След 24 часа се проверява дали солта се е разтворила напълно. Ако това е така и на дъното няма никаква утайка, значи разтворът не е достатъчно солен и трябва да добавим още сол. Отново изчакваме 24 часа, ако този път на дъното има утайка, познава се по розовеещия цвят, значи разтворът е достатъчно солен.
Всяка сутрин на гладно пием чаша вода, като в нея добавяме 1 чаена лъжичка от солето. Първо се регулира храносмилателната система, започва изчистването на организма, а след това се задоволява клетъчният глад, организмът се алкализира, обяснява ефектът д-р Папазова. Предупреждава да се използва изворна вода.

Общо
С океанска вода лекуват в Испания тежки заболявания
Заглавие
С океанска вода лекуват в Испания тежки заболявания
Описание
Освен полезните минерали океанската вода носи първичен ДНК спомен.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker