Новини

Очни прегледи в „Медика“ за Световния ден на зрението

Очни прегледи предвижда УМБАЛ "Медика"
Очни прегледи предвижда УМБАЛ „Медика“

УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” с информационна кампания и очни прегледи за Световния ден на зрението

Тази година екипът на отделението по Очни болести в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” избра акцент в кампанията за 13 октомври, Световен ден на зрението, да са деца и подрастващи.

Д-р Наталия Главанова и д-р Луиз Панайотова ще проведат офталмологични прегледи на деца и учители от Първо частно СУ „Леонардо да Винчи“ в Деня на зрението – 13 октомври. Инициативата ще продължи и в понеделник – 16.10.2017 г., когато лекарите ще прегледат децата от предучилищните групи в Детска градина „Здравец“.

Очните прегледи при децата са изключително необходими за ранната диагностика и превенция на заболявания, свързани със зрението.


„Децата са склонни да слагат етикети, особено на носещите очила свои връстници. По време на прегледите ще се постараем да им обясним, че много велики личности са имали проблеми със зрението, но това не им е попречило да създадат велики произведения на изкуството, които ни възхищават векове наред”, сподели д-р Главанова.

Екипът на отделението е подготвил и постери с шедьоври на именити художници, като Моне, Ван Гог, Ел Греко и други, които са били с увредено зрение. Те ще бъдат разположени във фоайето на Приемно-консултативния блок на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ от 13 октомври до 13 ноември.

Общо
Очни прегледи в
Заглавие
Очни прегледи в
Описание
УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” с информационна кампания и очни прегледи за Световния ден на зрението
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker