Новини

От 7-13 март се отбелязва Световната седмица за борба с глаукомата

Във връзка с това лекарите от Отделение Очни болести на Университетска болница „Канев“ ще извършват безплатнипрофилактични прегледи. Наш партньор в тази инициатива е Doppelherz® .

Поради мерките свързани с епидемията от коронавирус, консултациите ще се проведат на 11 март /четвъртък/, от 11.30ч. до 13.30 часа, в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на лечебното заведение.

Необходимо е предварително записване на тел.: 082/887 467

 Глаукомата е сред водещите причини за слепотата в света, днес това заболяване застрашава зрението на милиони хора. Болестта прогресивно уврежда зрителния нерв и често протича без симптоми, а уврежданията са необратими. Приблизително 80 милиона души в света имат глаукома, а 50% от тях не знаят това. Ако не бъде диагностицирана и лекувана навреме, глаукомата може да прогресира до слепота.

Тази година мотото на кампанията е „Светът е светъл, защитете зрението си!“. Тя отразява надеждата на инициаторите от Световната асоциация по глаукома, че чрез редовни профилактични прегледи, хората ще продължат да виждат света около нас, изпълнен с красота, чар и приключения.

#glaucomaweek

Общо
От 7-13 март се отбелязва Световната седмица за борба с глаукомата
Заглавие
От 7-13 март се отбелязва Световната седмица за борба с глаукомата
Описание
Глаукомата е сред водещите причини за слепотата в света, днес това заболяване застрашава зрението на милиони хора.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker