Деца и родителиНовини

Над 1,5 млн. лева събра „Българската Коледа”

Парите отиват за лечение на деца с увредени слух и зрение, за модерна диагностична апаратура

 

„За по-малко деца с уредено зрение и увреден слух” е мотото на тазгодишната кампания.
„За по-малко деца с уредено зрение и увреден слух” е мотото на тазгодишната кампания.

Над 1,5 млн. лева събра „Българската Коледа 2013-2014” след края на благотворителния спектакъл, който се проведе навръх Рождество Христово в Народния театър „Иван Вазов” под егидата на президента Росен Плевнелиев.
„За по-малко деца с уредено зрение и увреден слух” е мотото на тазгодишната кампания. Фокусът не е избран случайно. Все повече деца се раждат със слухови и очни заболявания, или пък ги продобиват още в най-ранна възраст. Когато повечето от тях бъдат хванати навреме и се окаже адекватна медицинска помощ, децата могат да се излекуват или поне да се развиват пълноценно, но когато се закъснее с диагнозата и лечението процесите могат да бъдат необратими. Един от сериозните проблеми е липсата на високотехнологична апаратура за диагностика и съвременно лечение. А в някои райони на страната се усеща и липсата на компетентни специалисти. С тази кампания „Българската Коледа” ще насочи средства за закупуване на необходимата апаратура не само за университетски, но и за областни болници. Акцентът е диагностициране в ранна детска възраст. Разбира се, с набраните средства ще се финансира и скъпоструващото лечението на деца с увреден слух и увредено зрение. Сред тях има и русенчета. Историята на техните заболявания и битката на децата и техните родители с болестта бяха показани по време на спектакъла на 25 декември, който се излъчи по Нова тв.
Благодарение на „Българската Коледа 2013- 2014” 485 българчета с неврологични заболявания за получили лечение, а за 10 рехабилитационни центрове в страната е осигурена модерна медицинска техника.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker