Новини

Над 2000 родители избраха КиндиРу България за развитието на децата си

Дъщерята на създателката на програмата ще посети отново България през есента

Над 2000 родители избраха КиндиРу България за развитието на децата си.
Над 2000 родители избраха КиндиРу България за развитието на децата си.

13 центъра в 9 града работят за интегрирането на мозъка и двигателната система на децата по световно признатата австралийска система KindyROO. На 1 юни се навърши 1 година от стъпването в България на австралийската система за ранно детско развитие KindyROO. За тази година в уникалния метод за интегрирано развитие на мозъка и двигателната система на бебетата и децата повярваха над 2000 български родители. Създадени бяха 13 центъра в 9 български града – София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе, Търговише, Добрич, Бургас и Стара Загора. По системата бяха обучени десетки специалисти.
“Не е случайно, че първият рожден ден на КиндиРу България е наМеждународния ден на детето 1 юни. Защото КиндиРу е програма, създадена, за да даде прекрасен старт в живота на децата. За мен беше прекрасна възможност да се срещна с родители и деца, започнали своето КиндиРу пътешествие, миналата година, когато посетих България. С нетърпение очаквам следващата си визита през есента”, казва в специално обръщение към родителите, децата и екипа на КиндиРу България д-р Джейн Уилямс, директор “Образование и научно развитие” на KindyROO- Австралия и дъщеря на основателката на програмата Маргарет Сасе.
Празникът бе отбелязан с тържества във всички градове. Варненските фенове на системата излязоха на пикник край Розариума в Морската градина. В Стара Загора се състоя Ден на отворените врати за старта на центъра в града, пловдивскитe центрове организира хепънинг на Лаута. КиндиРу Велико Търново покани своите почитатели в местността “Ксилофор” на КиндиРу купон. Софийските центрове събраха майки, татковци, бебета и деца на Парти за рожден ден в хотел “Триада”, в центъра в Търговище имаше карнавал, в Добрич направиха празнични уроци за малчуганите.
Доказателство за това, че системата работи и дава ефект, са непрекъснато увеличаващият се брой “академици” – деца в 8-те възрастови групи, наименовани на емблематични австралийски животни и птици.
Мненията на родителите също са показателни за отдадеността на професионалистите от екипа на “КиндиРу – България” на децата. “КиндиРУ е най-якото забавно-образователно занимание както за децата, така и за майките! Всеки час е вълнуващо приключение, придружено с много радост и вълнения. Благодаря ви, че ви има :)”, пише г-жа Темелкова от София. Соня Бърдарова пък казва следното: ”Най-важните неща в живота са безценните. А “КиндиРу” е безценно. Тук намерих отговорите на много защо-та. Като например защо да правя масаж на детето всеки ден и след първите му 40 дни, като то се дърпа, а аз нямам време. Също и как да го правя така, че да ни е приятно и на двете. Това е място, където установих много приятелства, където всички се забавляваме. КиндиРу е средище на информация и идеи за ранно детско развитие. Направо, елате и вижте!”.
Евгения Янакиева е майка на Денис, който започва занимания в КиндиРу във Варна на 3,5 м, в момента е на година. Тя споделя: “Сравнявам Денис с бебета на неговите месеци, които не посещават КиндиРу и забелязвам огромни разлики както във физическото му развитие, така и в логическото му мислене и възприемане на заобикалящата го среда. Денис е очевидно напред в развитието си в сравнение с тях. Той е изключително музикално развит: има слух за песнички и ги различава от останалите „звукове “ около себе си.
Когато чуе песничка или музика, започва да „танцува“. Горещо препоръчвам „КиндиРУ болестта“ на всички родители!”
Майката на Даниел (1 год. и 3 мес.) Ина Георгиева посещава със сина си часовете на КиндиРу от самия старт на центъра. “Според мен, има голяма полза както за децата, така и за родителите. Лично аз научих много за моториката и правилното развитие на детето. По време на часовете е много забавно и вкъщи, под мое ръководство Дани повтаря наученото. С помощта на нашите прекрасни преподавателки, децата се чувстват „в свои води“ и се веселят безгранично. Искрени благодарности на екипа на КиндиРу!”, пише Ина.

Празникът бе отбелязан с тържества във всички градове.
Празникът бе отбелязан с тържества във всички градове.

Отношението на родителите към КиндиРу преподавателите намери израз в активното им участие в организирания конкурс за най-добър КиндиРу преподавател за 2015 г. В навечерието на празника на българската просвета 24 май Диана Минкова от КиндиРу Русе бе обявена за победител, благодарение на получени най-много гласове на родители, чиито деца посещават Академията.
За КиндиРУ
KindyROO e австралийска програма за ранно детско развитие. Базирана е на научни открития в областта на педагогиката, психологията и неврологията. Заниманията целят да подпомогнат интеграцията на мозъка и тялото на бебето и детето, и да го подготвят да разгърне потенциала си за учене. Не случайно това е водещата програма за развитие на деца в Австралия, където философията на живот предполага постоянна двигателна активност.
Създадена през 1982 г. от Маргарет Сасе, програмата е разпространена в 13 страни и стотици хиляди деца по света днес посещават КиндиРу центрове. Класовете са сформирани по възрастов принцип и обикновено са с продължителност по 45 минути. Чрез комбинация от игри, песни, упражнения и танци, децата работят за овладяване на ключови умения, които ги подготвят за училище.
Използва се оборудване, изработено в съответствие с пренципите и методите на програмата. Музиката е написана специално за КиндиРу и е записана на честота, подходяща за детския слух. Още от най-ранна възраст децата ще имат възможност да свикват с английския език.
Програмата е подходяща за бебета (от 6 седмици след раждането им) и деца до училищна възраст.
В КиндиРУ децата развиват:
– Баланс, координация, двигателна активност;
– Концентрация и възможност да правят няколко неща едновременно;
– Самочувствие и социални умения за работа в екип;
– Визуални и езикови умения, които подготвят прехода към фазата четене;
– Силни ръце, пръсти и гръб – важни за фазата писане;
– Усещане за последователност и ритъм – необходими за ученето на
математика.
Какво отличава КиндиРУ от всички предлагани в България системи за работа с
деца?
– Академията за бебета и деца КиндиРу се основава на научни изследвания
и световни открития.
– Франчайзантите и учителите в центровете на КиндиРу получават специално
обучение и достъп до система за постоянно повишаване на квалификацията си.
– Това е отлична възможност за започване на самостоятелен бизнес и
перспектива за успешно развитие.

Общо
Над 2000 родители избраха КиндиРу България за развитието на децата си
Заглавие
Над 2000 родители избраха КиндиРу България за развитието на децата си
Описание
Дъщерята на създателката на програмата ще посети отново България през есента
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker