Новини

Над 600 лева събра благотворителният щанд на сдружение „Еквилибриум“ в „Музейко“

Съмишленици и 604 лева събра благотворителният щанд на сдружение „Еквилибриум“ в София
Съмишленици и 604 лева събра благотворителният щанд на сдружение „Еквилибриум“ в София

Благотворителният щанд на русенското сдружение „Екивилибриум“ беше част от уникален пазар „Плодовете на земята“ в детския център „Музейко“, организиран от Slow Food – България. Той беше елемент от първото по рода си  събитие „Тера Мадре България. Растителното разнообразие в полза на обществото“.

„Билки с мисия“ събраха около щанда на „Еквилибриум“ много гости и участници от страната и чужбина. Отглеждани с много желание и любов от децата, потребители на услуги в Комплекса за социални услуги, ароматните подправки и билки привлякоха вниманието на децата и родителите в „Музейко“ именно с мисията си. Децата с увреждания и децата, които имат нужда от повече подкрепа във всички аспекти на своето израстване, чрез билките придобиват нови знания и умения, общуват с природата по пълноценен и забавен начин, развиват отговорност към това, което ги заобикаля, придобиват самочувствие и отговорност на стопани. Така те участват в набирането на средства, които осигуряват материалите за техните клубове по интереси в Комплекса за социални услуги, за летните им приключенски лагери и празниците, които се организират и за жизнено необходимата кинезетерапия за децата с увреждания. Това е пример за истинско детско участие в духа на социалното предприемачество и личната отговорност.
Децата не могат да избират своите родители, обстоятелствата, при които се раждат, условията, при които живеят. „Еквилибриум” им помага да използват по най-добрия начин ресурсите, с които разполагат. Осъзнаването на ценностните аспекти в жизнената среда и умението да се съхраняват с респект и оптимизъм е едно преобразяващо преживяване. „Еквилибриум” учи младите хора да поемат отговорност за собственото си бъдеще.
Набраните от благотворителните продажби 604 лева ще се използват отново за децата – ще помогнат за организирането на летните лагери за: 15 деца от Центъра за работа с деца на улицата, 14 деца с увреждания от „Розовата къща“ и 25 деца и младежи с увреждания от Центровете за настаняване от семеен тип „Любов“ и „Надежда“.

Снимка „Еквлибриум“
Автор: Даниела Янева

Общо
Над 600 лева събра благотворителният щанд на сдружение „Еквилибриум“ в
Заглавие
Над 600 лева събра благотворителният щанд на сдружение „Еквилибриум“ в
Описание
Благотворителният щанд на русенското сдружение „Екивилибриум“ беше част от уникален пазар „Плодовете на земята“ в детския център „Музейко“
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker