Новини

Педиатрична конференция ще се състои в Русе за девети път

Във форума се очаква да се включат повече от 350 участници

МБАЛ-Русе
МБАЛ-Русе

Водещи детски лекари се събират тази събота на Деветата поред педиатрична конференция в Русе. Организатори на форума са МБАЛ-Русе АД, съвместно с катедрата по педиатрия към Медицински университет – Варна, и Съюза на учените – Русе. Очаква се участие да вземат повече от 350 специалисти. Събитието започва от 09.00 часа в Гранд хотел „Рига”.
Темата на научно – практичната конференция не е избрана случайно – „Горещи точки в педиатрията“. Над 25 лекции ще бъдат изнесени от водещи педиатри в страната – от Медицинските университети в София, Варна и Плевен. На форума ще бъдат разкрити и повече от 30 щанда на фармацевтични фирми.
Някой от темите, който ще бъдат дискутирани са – „На какво да се обръща внимание при съмнение за ендокринно заболяване”, която ще бъде представена от Проф. В. Цанева д.м.н. Частна детска болница „д-р Лисичкова” гр. Варна. Друг важен въпрос е този за „Сърдечните заболявания в детската възраст-основни клинични синдроми и лечение“. Той ще бъде презентиран от Д-р Анна Дашева-Димитрова от Национална кардиологична болница, клиника по педиатрия и детска кардиология.
Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов ще отправи приветствие към участниците. Ще се включат и ректорът на Русенския университет проф. дтн Христо Белоев, д-р Маргарита Николова – директор на Регионална здравна инспекция – Русе, г-н Калоян Копчев – директор на Регионална здравноосигурителна каса –Русе, д-р Владин Петров – изпълнителен директор на МБАЛ Русе АД.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker